Witam wszystkich.Mam mały problem z moim AAZ-tkie...a dokładnie po długi staniu w garażu (całą noc) rano jak odpale golfine bez przyspieszenia zapłonu(ssania) przez 3-5sec silnik skacze na niskich obrotach miedzy 500 a 900 a po chwili praca silnika wraca do normy...dodam iż podczas tego telepania kopci na szaro i potem przestaje ...
Moj pomysł to zapowietrzanie się...
Mogą być to na przykład wtryskiwacze? Gdyż pierwszy jest trochę opocony a reszta sucha jak pieprz...dodatkowo z odpowietrznika LDA też jest mokry od ropki...
Jakieś pomysły Panowie co może być powodem?
Po sylwku zamierzam wrzuci zaworek zwrotny na dolocie za filtrem co powie mi że pompa LDA nadaje się do regeneracji...
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
mam to samo ,prawdopodobne to wina wtrysku lub nieszczelności w układzie , coś pokombinowałem i przestało ale ostatnio kupiłem nową pompę
i mam prawie to samo . 
i mam prawie to samo . 
"...oprócz szaleństwa i głupoty można dodać ciekawość i chęć przesunięcia granicy, cechy bez, których dalej siedzieli byśmy w jaskiniach i ganiali za ogniem:).."
- kostek678
- Czytacz
NIE NO ludzie od tego jest przyspieszac aby po nocy z niego korzystac jak cieply jest silnik to spoko nie trzeba ale z rana? tak zakatujecie silnik a pozniej sie dziwic ze cos sie dzieje z aaz
-

witboy - Ekspert
- Rocznik: 1993
- Silnik: aaz
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 3-drzwiowe
no a od czego on jest? wlasnie zeby bylo wszystko w porzadku bo tu niema elektroniki to ktos o tym musi zadecydowac ze ma byc tryb ala ssania i po chwili go wylaczyc krotszej czy dluzszej w zaleznosci jaka temp na zewnatrz i jak dlugo stal samochod, ja ssanie mam wlaczone ok 1 min zawsze i potem jest ok, bardzo nie telepie ale zawsze ssanie tak stosowalem i nigdy nie bylo problemu
-

witboy - Ekspert
- Rocznik: 1993
- Silnik: aaz
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1