????????????????????Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
poprosze o pomoc drgania 4,5 bieg
problem polega na drganiu zaraz po wzuceniu 4 biegu i po chwili ustaje i to samo z 5 po przełączeniu na 5 zaczyna szarpac i po 2-3 sekundach przestaje i jedzie normalnie czasami sie zdaza ze problem nie występuje
????????????????????
????????????????????- szira07
- Czytacz
W jakim zakresie obrotów jest to szarpanie? Na wolnych również jest wyczuwalne szarpanie?
Spróbuj odłączyć impulsator (znajduje się na skrzyni) i się przejedź. Jak przestanie szarpać to winny może okazać się nastawnik. Trzeba będzie go rozebrać i wyczyścić.
Spróbuj odłączyć impulsator (znajduje się na skrzyni) i się przejedź. Jak przestanie szarpać to winny może okazać się nastawnik. Trzeba będzie go rozebrać i wyczyścić.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
zalezy oczym mówimy jak zmieniz bieg z 30000 to po zmianie jest 10000 puszczam spdzeglo jest 10000 dodaje gazu i zaczyna szarpac i zachwile ustaje ja raczej szybko zmieniam biegi 70 km 80km mam juz 5 bieg nigdy suie tak niedzialo
mecghanik wymienił kostke steru turbiny za 180 zł ale poprawy nie było wiec oddal stara
i mówi ze to napewno pompa z pompy niema zadnego wycieku wszystko wyglada jak nówk???
mecghanik wymienił kostke steru turbiny za 180 zł ale poprawy nie było wiec oddal stara
i mówi ze to napewno pompa z pompy niema zadnego wycieku wszystko wyglada jak nówk???
- szira07
- Czytacz
szira07 napisał(a):zalezy oczym mówimy jak zmieniz bieg z 30000 to po zmianie jest 10000 puszczam spdzeglo jest 10000 dodaje gazu i zaczyna szarpac i zachwile ustaje ja raczej szybko zmieniam biegi 70 km 80km mam juz 5 bieg nigdy suie tak niedzialo
Kolego, na 5biegu i 80km/h? Ja wtedy dopiero 4 wrzucam
Pogoń go trochę po obrotach, silnik męczy się niesamowicie czyms tkaim
I potem odwdziecza się niemiła pracą albo korby bokiem idą.
I nie 10 000 obrotów tylko 1 000
Nawet benzyny się do 10 000 nie kręcą 
Mój golf Variant
AAZ: KKK K14~1.5Bar, Skrzynia CTN(TDi), dół TDi.
AAZ: KKK K14~1.5Bar, Skrzynia CTN(TDi), dół TDi.
-

pawelus6 - Gaduła
- Rocznik: 0
- Silnik: Dziala
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
silnik jest czysty zero wycieków jedynie doczego mozna sie przyczepic to jak jest ten duzy przewód z literka R bardzo charakterystyczna to odniego odchodzi taki malutki przewpdzik fi moze 5 on idzie na podszybie do jakiejspuszki jest bardzo obrana ta guma
[ Dodano: 2014-07-25, 13:28 ]
to jest ten przewód 1 po prwej stronie amortyzatora
http://img.photobucket.com/albums/v384/Adammor/8.jpg
od czego on jest mam go w bardzo zlym stanie
[ Dodano: 2014-07-25, 13:28 ]
to jest ten przewód 1 po prwej stronie amortyzatora
http://img.photobucket.com/albums/v384/Adammor/8.jpg
od czego on jest mam go w bardzo zlym stanie
- szira07
- Czytacz
• Strona 1 z 1