Witam wszystkich
Cieknie mi pompa wtryskowa z łączenia(chyba nastawnika z pompa) nad tym czarnym plastikiem z kablami. Auto odpala normalnie na zimnym i ciepłym. Spalanie normalne. Czasem szarpie przy tak 1500 obrotów ale jak się przyśpieszy to przestaje. Nie wiem teraz co z tym zrobić. Można to jakoś uszczelnić na aucie czy trzeba wyjąć pompę i wieść do pompiarza. Wystarczy uszczelnić czy od razu coś tam czyścić? Czy zrobić kapitalny remont pompy od razu? Rozrząd się przy tym ściąga?
Swoja drogą znacie jakiegoś pompiarza w Gdyni co to zrobi kompleksowo??
Szczerze mówiąc to zależy mi bardzo na czasie bo miałem rodzinkę zawieść spory kawałek od Gdyni.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
pompa wtryskowa 1z
din
)))
)))- din
- Badacz tematu
na alledrogo znajdziesz uszczelki głowiczki (nastawnika pompy wtryskowej) - górną częśc (dekielek - gdzie ci cieknie) wymienisz bez problemu - dolną częśc - wymienisz z problemami
jedyna niedogodnośc to śruba boscha - musisz trochę pokombinowac zeby ją odkręcić - reszta to zwykłe torxy - sam dekielek po odkreceniu śrub podniesiesz bez problemu
co do srub trzymajacych caly nastawnik (dolną czesc) - uwazaj na nie - bez pomocy VAG'a bedzie trudno ustawic idealnie dozowanie paliwa - w skrajnych przypadkach nie odpalisz auta ...
jedyna niedogodnośc to śruba boscha - musisz trochę pokombinowac zeby ją odkręcić - reszta to zwykłe torxy - sam dekielek po odkreceniu śrub podniesiesz bez problemu
co do srub trzymajacych caly nastawnik (dolną czesc) - uwazaj na nie - bez pomocy VAG'a bedzie trudno ustawic idealnie dozowanie paliwa - w skrajnych przypadkach nie odpalisz auta ...
-

leopard - Members
pompa
ze sruba poleglem kompletnie wiec podjechalem do majstrow od pomp. Wymiana tych uzczelek pod deklem i nastawnikiem to banalna sprawa. Ustawienie dawki majac vag'a tez banalne. Problem w sumie to tylko ta jedna sruba;/ ten klucz ma jakas nazwe?? kupil bym sobie taki.
Za usluge wymiany uszczelek i regulacji zaplacilem 100zł mam nadzieje ze to wystarczy.
Gosciu ustawil mi dawke 4.0-4.2 przy rozgrzanym statycznie w bloku 001. Czy taka dawka jest dobra?? Troszke zrobil sie słabszy (wczesniej miałem podwyższoną troche bo 2.8-3.2) ale mam nadzieje, że bedzie choć odrobine mniej palil - dobrze mysle??
Za usluge wymiany uszczelek i regulacji zaplacilem 100zł mam nadzieje ze to wystarczy.
Gosciu ustawil mi dawke 4.0-4.2 przy rozgrzanym statycznie w bloku 001. Czy taka dawka jest dobra?? Troszke zrobil sie słabszy (wczesniej miałem podwyższoną troche bo 2.8-3.2) ale mam nadzieje, że bedzie choć odrobine mniej palil - dobrze mysle??
din
)))
)))- din
- Badacz tematu
podepne się pod temat bo u mnie jak ma tak 1300 obr/min to silnik jakby falował i telepie nim czy to właśnie od ustawienia kąta wtrysku może coś takiego się dziać?
- Mariusz164
- Badacz tematu
• Strona 1 z 1