mam taki problem że pewnego razu podczas jazdy zabrakło ropy i zgasł, chciałem go jeszcze odpalić z biegu ale juz nie chwycił.. potem dolalem ropy i nie chcial odpalić, na zaciąg też nie..
Kręci i słychać jakby chciał odpalić ale nie łapie.. ropa dochodzi na pewno .
Myślicie że to pompa wtryskowa padła ?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
A może na pasku Ci przeskoczył? Generalnie Diesla nie powinno się palić na zaciąg (właśnie ze względu na ryzyko przeskoczenia paska rozrządu)
[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
-

Repsol - Badacz tematu
Golfik1986 napisał(a):moze go zapowietrzyles i sa problemy z rozruchem
Nie może tylko na pewno
to diesel ... teoretycznie w instrukcji obsługi od Mk2 1.6 diesel jest napisane, że trzeba kręcić rozrusznikiem aż auto w końcu zapali "zaciągnie rope" ... rzeczywiście jednak weź i człowieku takim silnikiem zakręć 10 razy to Ci akumulator padnie
jak masz dobry akumulator to nalej ropy (nie 2 litry tylko tak sporo z 10-15) i kręć aż zapali ... jak będzie telepotał i zgaśnie to można spróbować odpowietrzyć ... kolejność jest prosta zwalasz przewody z pompy ... kręcisz jak tryśnie ropą (oczywiście za pompą) zakładasz, potem to samo z wtryskiwaczami ... mówią też, że trzeba zalać filtr paliwa do końca i zobaczyć czy puszcza ropę ale to moim zdaniem bezcelowe jakby Ci nie puszczał przed "zapowietrzeniem" to byś już miał wcześniej problemy ... Powiem Ci z autopsji ... tankuj diesla jak się zapali rezerwa bo jak wyjeździsz do końca to potem jest kaplica ...
na zaciąg też nie..
Na zaciąg to malucha można palić albo dużego fiata (chociaż tutaj też już nie wskazane) .. nie pali się samochodu na zaciąg. Zapal TDI na zaciąg to zobaczysz jakiej padaki dostanie. Ani benzyny ani diesla nie pali się na zaciąg.
- morsdicti
- Members
morsdicti, dobrze pisze
ja po zmianie pompy też nie mogłem odpalić bo była zapowietrzona. paliwo szło do pompy i nadmiarem wracało a golf nie palił.
elpadrino, posadź kogoś za kierownicą i niech kręci rozrusznikiem a Ty weź w rękę klucz nr17 i gdy ta osoba będzie kęciła rozrusznikiem po kolei odkręcaj przewody od wtrysków. wystarczy poluzować aż pocieknie ropa.
ja po zmianie pompy też nie mogłem odpalić bo była zapowietrzona. paliwo szło do pompy i nadmiarem wracało a golf nie palił.
elpadrino, posadź kogoś za kierownicą i niech kręci rozrusznikiem a Ty weź w rękę klucz nr17 i gdy ta osoba będzie kęciła rozrusznikiem po kolei odkręcaj przewody od wtrysków. wystarczy poluzować aż pocieknie ropa.
you can't always get what you want
>>mój GTD>>
>>mój GTD>>
-

polliv - Badacz tematu
hellmut1 napisał(a):sprawdź bezpieczniki może ci sie spalił od elektrozaworu na pompie miałem taki przypadek
no to elektrozawór na krótko od plusa z aku dla pewności, chociaż to też można sprawdzić on po prostu pyknie po przekręceniu zapłonu można się wsłuchać.
- morsdicti
- Members
jeśli działa N109 odpal z plaka i podtrzymuj pracę tak długo aż zacznie pracować na ropie 

uszczelnianie i modyfikacje pomp wtryskowych D/TD/TDI/SDI/mTDI , regulacja /czyszczenie/ wymiana wtryskiwaczy , pomiar sprężania/ciś oleju , vag
- vision
- Czytacz
Sprawdź czy nie jest pusty filtr paliwa. jak jest zalej go ropą, poluzuj nakretki przewodów wysokiego cisnienia przy wtryskach i kręc az zacznie sikać ropą.odpowietrzy sie w chwile.
Bo tak to go mozesz kręcić ciągać do usranej śmierci...
Bo tak to go mozesz kręcić ciągać do usranej śmierci...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
ale rozumiecie że nie jest zapowietrzony...
auto stoi u mechanika, na pasku nie przeskoczyło bo sprawdzał i nawet przy okazji wymienil mi paski .
I on mówi że to prawdopodobnie pompa padła, ale nie jest pewien..
Dlatego chcialem zasięgnać Waszej opini..
auto stoi u mechanika, na pasku nie przeskoczyło bo sprawdzał i nawet przy okazji wymienil mi paski .
I on mówi że to prawdopodobnie pompa padła, ale nie jest pewien..
Dlatego chcialem zasięgnać Waszej opini..
-

elpadrino - Czytacz
to co to za mechanik jak sam nie wiem gdzie jest usterka sprawdzcie razem z tym wspaiałym mechnikiem odpowietrzyc tak jak koledzy mówie jesli nie pomoze ,to dla swietego spokoju kup nowa pompe.elpadrino napisał(a):I on mówi że to prawdopodobnie pompa padła, ale nie jest pewien..
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe