Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
POMOCY Panowie moj TD nie chce odpalic
Witam Panowie Koledzy i proszę o pomoc. Co się spiepszyło że fury nie odpaliło: nie jest to wina akumulatora bo już wszystkimi możliwymi sposobami próbowałem go odpalić i nie daje rady(zostaje tylko zapiąć line i zaciągnąć ale to ostateczność), jest bańka powietrza w tym przezroczystym wężyku co idzie do pompy czyli się gdzieś zapowietrza ale jak nim kręciłem jeszcze parę dni temu to odpalał- ciężko ale odpalał- a teraz pokręcę ze dwa trzy razy i jest takie coś że rozrusznik kręci ale go wybija tak jakby elektromagnes już go nie trzymał i nie idzie odpalić. co to może być? Owy elektromagnes czy bendix czy jeszcze może coś innego. Proszę o rady bo w poniedziałek chce go odstawić do mechanika i nie chciałbym żeby mnie skasował masakrycznie. Jak coś nie jasno napisałem to będę wyjaśniał. Aaa i czy może się coś stać jak go zaciągnę? Proszę o pomoc i z góry dziękuje za wszelkie rady.
- damvs
damvs napisał(a):wyskakuje a nie odpala.
jest teraz bardzo zimno = większe opory przy rozruchu bo olej gęstnieje i dlatego rozrusznik nie daje rady, zrób jak kolega slawek5t, radzi, przy okazji pooglądaj rozrusznik w jakim jest stanie
- Matiuas
- Badacz tematu
na pewno masz coś z rozrusznikiem trzeba go wyjąć i naprawić
ja podczas naprawy rozrusznika wymieniam wszystko: bendix, elektromagnes, szczotki i tulejki
[ Dodano: 2012-01-28, 14:53 ]
zależy co tam włożono czy nową podróbę czy regenerowany oryginał
ja podczas naprawy rozrusznika wymieniam wszystko: bendix, elektromagnes, szczotki i tulejki
[ Dodano: 2012-01-28, 14:53 ]
no nie powinno a jednakdamvs napisał(a):rozrusznik wymieniony na nowy 2 lata temu wiec nie powinno się z nim nic stać od tamtego czasu.
zależy co tam włożono czy nową podróbę czy regenerowany oryginał
-

marcinkoz2910 - Members