ciekawostka co sie dzieje???
jak zaparkuje mojego golfa tak ze przód jest nieco wyżej od tyłu
to rano krece i krece aż naciągnie pompa paliwa.
Po prostej mojej myśli schodzi paliwo z pompy do baku .
Jak temu zaradzić .
Pompa jest szczelna bo jak by tak nie było to podczas pracy by lała.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Sprawdź kolego czy w przewodach paliwowych nie pojawiaja Ci się pęcherzyki powietrza. Jeżeli masz nieszczelny układ paliwowy to bedziesz je tam miał. Wtedy wystarczy poświęcić parę złotych na nowe przewody paliwowe i powinno pomóc.
- zeddicus
- Berbeć
skoro sie cofa paliwo to uwalony jest zaworek na filtrze paliwa lub zaworek w pompie wtryskowej, na wężu powrotnym.to ten kruciec do którego zamocowany jest cieńszy przewód paliwowy czyli powrotny...
-

SotoM - Members
Kolego sotom, a ten zaworek na filtrze to te plastikowe "coś" na samej górze filtru? Ja np. miałem zapowietrzony układ paliwowy bo miałem walnięty przewód. Wymieniłem przewód i działa idealnie. W takim razie zaworek też mialem walnięty ale przy szczelnym układzie działa i tak:)
A dla kolegi soundsacker polecam żeby sprawdził i zaworki i przewody. Nie są to drogie rzeczy a upierdliwe są ich awarie.
A dla kolegi soundsacker polecam żeby sprawdził i zaworki i przewody. Nie są to drogie rzeczy a upierdliwe są ich awarie.
- zeddicus
- Berbeć
zeddicus napisał(a):Kolego sotom, a ten zaworek na filtrze to te plastikowe "coś" na samej górze filtru? Ja np. miałem zapowietrzony układ paliwowy bo miałem walnięty przewód. Wymieniłem przewód i działa idealnie. W takim razie zaworek też mialem walnięty ale przy szczelnym układzie działa i tak:)
tak ten plastikowy na filtrze to własnie zaworek.
-

SotoM - Members
• Strona 1 z 1