Witam!
Panie i Panowie, właśnie wracam z firmy gdzie spawano mi wydech bo się rozerwał przy katalizatorze. Facet który mi to robił powiedział, że to wina poduszek silnika bo przy gaszeniu i odpalaniu strasznie szarpie silnik. Poduszki zmieniałem w zeszłym roku i tu moje pytanie co powoduje zrywanie się poduszek, czy ich uszkodzenie? I jakie lepiej wstawić, nowe zamienniki czy używane oryginały??
Pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
co jest przyczyna.... jakiej jest firmy zamiennik. na rynku jest dużo tanich i krutkich życia częsci. a to ze ci szrpie silnikiem przy gaszeniu to nic z tym nie da rady zrobić. uwierz....tak poprostu jest i nic sie z tym nie zrobi...
a częśc tłumika która ci facet wymieniał to masz na mysli to złacze elastyczne tak..."?bo nic innego przed katalizatorem nie ma chyba ze wieszak rury...
a częśc tłumika która ci facet wymieniał to masz na mysli to złacze elastyczne tak..."?bo nic innego przed katalizatorem nie ma chyba ze wieszak rury...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Nie mam już katalizatora. Mam środkowy tłumik - przelotowy i rozerwało wydech na spawie. Ale szarpie silnikiem teraz strasznie więc jutro jadę chciałbym te poduszki wyminić. Jakij firmy zamienniki moglibyście polecić??
- Szymon
- Czytacz
z Febi ; SASIC ; BOGE ; LEMFÖRDER ; TOPRAN.moim zdaniem są to dobre zamienniki. a jesli chodzi o poduszki które chcesz wymienic to z praktyki nawięcej poduszek w Vw sie wymienia - środkowa przy chłodnicy czyli ta
i poduszka skrzyni biegów. ta od str.kierowcy... czyli ta
bo poduszka silnika żadko strzela... warto było by najpierw spr.dokładnie która jest walnieta.zeby nie zmieniac poduszek z dobrych na nowe.
i poduszka skrzyni biegów. ta od str.kierowcy... czyli ta
bo poduszka silnika żadko strzela... warto było by najpierw spr.dokładnie która jest walnieta.zeby nie zmieniac poduszek z dobrych na nowe.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Witam!
Mam łącznik elastyczny na wydechu. Już wymieniłem. U mnie okazało się, że przednia pod chłodnicą i ta spod silnika były do wymiany. Już założone zamienniki Febi - silnika i Topran - pod chłodnicą...
Pozdrawiam i dzięki za pomoc
Mam łącznik elastyczny na wydechu. Już wymieniłem. U mnie okazało się, że przednia pod chłodnicą i ta spod silnika były do wymiany. Już założone zamienniki Febi - silnika i Topran - pod chłodnicą...
Pozdrawiam i dzięki za pomoc
- Szymon
- Czytacz
• Strona 1 z 1