Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Poduszka silnika - PROBLEMY
witam mam pytanie odnośnie poduszek silnika. Ostatnio wymieniłem poduszki silnika. Środkowa i lewa poduszka są poduszkami rodzaju gazowego. Natomiast prawa poduszka ta od strony pasażera jest olejowa. Auto kiedy wymieniłem poduszki na całkiem „nowe” zaczęło strasznie drgać podczas zimnego silnika kolumna kierownicza, cześć kokpitu i podczas jazdy przy małych obrotach 1100 – 1200 obrotów silnika. Mechanik mi powiedział że te drgania są spowodowane tym ze właśnie ta poduszka od strony pasażera jest olejowa a tamte dwie są gazowe. Czy istnieje możliwość poluzowania poduszek zeby nie przenowiły drgan na karoserie. Czy jest do kupienia gdzieś taka poduszka prawa od strony pasażera poduszka gazowa. Czy jest tylko produkowana z wersji olejowej. pozdro
- clive120
- Czytacz
niektórzy robią tak - luzują śruby główne. odpalają silnik(ze niby sie ma ułozyc), gaszą motor i skręcają z powrotem ...
dla mnie jest to bez sensu- bo jak łapa kładzie sie na poduszke to na poduszce jest prowadznie łapy ze inaczej sie ona nie połozy...moze mechanior cos źle złożył, skręcił... bo moim skromnym zdaniem to nie jest wina produktu czy olejowa poducha czy gazowa...
Sam z resztą zobacz. o co mi chodzi.
na czerwono to prowadznia- pozycja jak ma łapa lezec.
nizej na zielono to otwory mocujace srubami do ławy.
to jest poduszka z przodu.silnika i skrzyni
a ta jest poduszka z tyłu po lewej-skrzyni.od kierowcy
to jest poduszka z tyłu po prawej czyli silnika

dla mnie jest to bez sensu- bo jak łapa kładzie sie na poduszke to na poduszce jest prowadznie łapy ze inaczej sie ona nie połozy...moze mechanior cos źle złożył, skręcił... bo moim skromnym zdaniem to nie jest wina produktu czy olejowa poducha czy gazowa...
Sam z resztą zobacz. o co mi chodzi.
na czerwono to prowadznia- pozycja jak ma łapa lezec.
nizej na zielono to otwory mocujace srubami do ławy.
to jest poduszka z przodu.silnika i skrzyni
a ta jest poduszka z tyłu po lewej-skrzyni.od kierowcy
to jest poduszka z tyłu po prawej czyli silnika

-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
niee no az tak.... Sivy, czy ty cos chcesz....Sivy napisał(a):SotoM, jako chlop z wiedza i doswiadczeniem
firma LEMFÖRDER ,Febi , Sasic ,
ale osobiscie bym do siebie załozył z firmy LEMFÖRDER - LMI10188 tu masz jej num.katal.150zł kosztuje. to jest ta od str. skrzyni biegów.
-

SotoM - Members
-

SotoM - Members
SotoM napisał(a):firma LEMFÖRDER ,Febi , Sasic ,
ale osobiscie bym do siebie załozył z firmy LEMFÖRDER - LMI10188 tu masz jej num.katal.150zł kosztuje. to jest ta od str. skrzyni biegów.
To jeszcze ja się podepnę pod temat. Muszę wymienić lewą poduszkę, tą przy skrzyni biegów. Znalazłem w inter cars-e taką LEMFÖRDER LMI10190, tylko niewiem czy będzie pasowała (Mk3 TDI AHU 97r.)? Teraz niewiem LMI 10188 czy 10190? A i jeszcze jedno. Muszę również wymienić napinacz bo skacze, znalazłem taki klik .Napisałem do gościa czy będzie pasował, a on mi na to że nie. To może ktoś podpowie jaki to ma być ?(chociaż gdy sprawdzam ten sam napinacz w inter cars to niby pasuje).
- arezolt
- Berbeć
LEMFÖRDER LMI10190 - to jest poduszka lewa tył skrzyni biegów.
jesli chodzi o napinacz to od benzyny i diesl'a wygladaja wizualnie tak samo z tym ze od diesl'a ma takie małe wyzłobienie bo nad nim jest pompa wtryskowa.i troszeczkę inny rozstaw śrub.z tego co pamietam. a od benzyny nie pasuje bo nie ma tego wyżłobienia i nei włożysz go bo bedzie przeszkadzała pompa.
dziwne ze ten pan ci powiedział ze nie bedzie pasowało.chyba nie wie co do czego sprzedaje. to co on podał numer OE 028903315R to jest to numer oryginału i on sie zamienia na zamienik firmy INA - 533 0086 30 i bedzie pasował na 100%- ja bym go kupował gdym go kupował. 154zł.... a w intercarsie 250 prawie. wiec różnica kolosalna.
jesli chodzi o napinacz to od benzyny i diesl'a wygladaja wizualnie tak samo z tym ze od diesl'a ma takie małe wyzłobienie bo nad nim jest pompa wtryskowa.i troszeczkę inny rozstaw śrub.z tego co pamietam. a od benzyny nie pasuje bo nie ma tego wyżłobienia i nei włożysz go bo bedzie przeszkadzała pompa.
dziwne ze ten pan ci powiedział ze nie bedzie pasowało.chyba nie wie co do czego sprzedaje. to co on podał numer OE 028903315R to jest to numer oryginału i on sie zamienia na zamienik firmy INA - 533 0086 30 i bedzie pasował na 100%- ja bym go kupował gdym go kupował. 154zł.... a w intercarsie 250 prawie. wiec różnica kolosalna.
-

SotoM - Members
• Strona 1 z 1