w alternatorzemmoze miec dosc rzycia regulator napiecia dlatego masz takie problemy z ładowaniem.
co do piszczenia paska. jak załaczysz klime to piszczy pasek. pierwsza rzecz sprawdx czy po właczeniu klimatyzacji załączaja sie odrazu wentylatory na chłodnicy(tzn 1 bo drugi jestr napedzany paskiem ). jesli sie wentylatory odrazu nie załaczają to tu musisz szukac problemu dalczego.
gdy właczysz klime -buduje sie cisnienie i temperatura czynnika w klimie co powoduje nadmierne cisnie co powoduje blokowanie sie sprezarki klimy z czego powstaje pisk. niebezpieczenstwo jest takie ze moze nawet cos wybuchnac w ukł.klimy. chłodnica robi sie bardzo goraca...
Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Odświeżam:
Co sie stanie jesli raz mu dam na sekunde na te 2.500 obr ... (w celu sprawdzenia ładowania) Bez przesady.....
Klima działa tylko ze jest cos z tym sprzegielkiem i pasek piszczy co chwile....
ps: gdy włacze klime i zacznie piszczec pasek to pojawia sie ikonka akumulatora..
Cos z tym sprzegielkiem bo raz chodzi rowno z kołem, a raz duzo wolniej i wtedy piszczy niemiłosiernie.
SotoM , mówisz ze moze byc cos ze sprezarką ? czy moze tylko to sprzegiełko ?
A z tym alternatorem mam już wszystko ok.
Tylko małe drugie pytanko :
Gdy auto zimne to przez pierwsze 2 min gdy podgazuje do tych około 2300 obrotów to jakis przekaźnik pstryknie ( jakby dopiero ładowanie się załączało). po 2 minutach juz tego nie ma.
Może to normalne ? Też tak macie? Trzeba się wsłuchać..... I chyba nawet podswietlenie licznika zapulsuje minimalnie przy tych 2.300.
Co sie stanie jesli raz mu dam na sekunde na te 2.500 obr ... (w celu sprawdzenia ładowania) Bez przesady.....
Klima działa tylko ze jest cos z tym sprzegielkiem i pasek piszczy co chwile....
ps: gdy włacze klime i zacznie piszczec pasek to pojawia sie ikonka akumulatora..
Cos z tym sprzegielkiem bo raz chodzi rowno z kołem, a raz duzo wolniej i wtedy piszczy niemiłosiernie.
SotoM , mówisz ze moze byc cos ze sprezarką ? czy moze tylko to sprzegiełko ?
A z tym alternatorem mam już wszystko ok.
Tylko małe drugie pytanko :
Gdy auto zimne to przez pierwsze 2 min gdy podgazuje do tych około 2300 obrotów to jakis przekaźnik pstryknie ( jakby dopiero ładowanie się załączało). po 2 minutach juz tego nie ma.
Może to normalne ? Też tak macie? Trzeba się wsłuchać..... I chyba nawet podswietlenie licznika zapulsuje minimalnie przy tych 2.300.
Mój golfik
-

slawek5t - Members