Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Piszczący pasek wspomagania
Witam ponad miesiąc temu wymianiałem pasek wspomagania na nowy Contitech i gdzy go załozyłem od razu psizczał. Jak uruchomie silnik to psizczy na początku a po 30s-1min pzestaje. Najgorzej jest jak jest wilgos na dworze albo pada deszze wtedy gdy auto postoi 2 h to psizczy jak głupi normalnie musi postac troche dłuzej. jakaś rada? Nowy pasek? jak tak to jakiej firmy, bo wkurza mnie to, odpalam aut i działa jak złom ;D
-

Nowal - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
pasek powinien być naciagnięty tak ,aby mógł sie tak około 1cm ugiac jak przycisniesz palcem na niego. Contitech to bardzo dobra firma. a stary pasek teź ci piszał i dlatego go zmieniłeś?? mozesz mię juz wytarte koło pasowe i to bedzie powodem. VWje z nie małym przebiegiem mają taka usterke...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
stary był juz zuzyty i dlatego wymianiłem bo wymianiałem rozrząd, pasek alternatora itd to wszystko wymieniłem, naciągałem go ale to nic nie dało, Teraz wymieniam sprzęgło to naciągne go jeszcze bardziej i dam znać.
-

Nowal - Gaduła
albo w tym momencie przyblokowuje sie pompa wspomagania i dlatyego ten pisk następuje. w końcu ten pasek nic innego w TDI nie napedza.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
rozwi?za?em problem jednak to by? pasek alternatora, by? za s?abo napi?ty i naciag?em jeszcze raz 2 paski, problem znik?
temat close
temat close-

Nowal - Gaduła
• Strona 1 z 1