Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Pasek wieloklinowy
Witam, mam taką prośbę, jaki powinien być pasek wieloklinowy w moim golfie? jest to Golf 1.9D, 94'. bez klimatyzacji. ze wspomaganiem.
- takilukasz
- Czytacz
nie chodzi mi o firme tylko o wymiary. 6PK i co dalej. kupilem 1043, taki mi dali w sklepie, ale jest za maly
[ Dodano: 2009-12-30, 20:16 ]
i jeszcze jedno, jak ktos moze niech podesle jakis schemat, moze byc w paintcie, jak ten pasek trzeba zalozyc, chodzi o to jak na jakim kole ma byc umiejscowiony, bo juz nie wiem, moze cos popie***** przy zakladaniu, juz sam nie wiem
[ Dodano: 2009-12-30, 20:16 ]
i jeszcze jedno, jak ktos moze niech podesle jakis schemat, moze byc w paintcie, jak ten pasek trzeba zalozyc, chodzi o to jak na jakim kole ma byc umiejscowiony, bo juz nie wiem, moze cos popie***** przy zakladaniu, juz sam nie wiem
- takilukasz
- Czytacz
takilukasz, kupiłeś zły pasek.
Owszem dali Ci pasek do Golfa III (bez klimy) ale z silnikiem 1.9SDI a nie do 1.9D.
Do Twojego wozu jest taki: Contitech 6PK 923 (przy czym liczba "923" w tym oznaczeniu może być minimalnie większa lub mniejsza. Natomiast powinna mieścić się w takim zakresie 921-925)
Owszem dali Ci pasek do Golfa III (bez klimy) ale z silnikiem 1.9SDI a nie do 1.9D.
Do Twojego wozu jest taki: Contitech 6PK 923 (przy czym liczba "923" w tym oznaczeniu może być minimalnie większa lub mniejsza. Natomiast powinna mieścić się w takim zakresie 921-925)
[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
-

Repsol - Badacz tematu
ale co ty Repsol w ogole piszesz, przeciez pisalem ze dali mi 1043 i pisalem ze jest za maly, a Ty mi piszesz ze powinien byc z przedzialu 921-925, wiec jakim cudem mialbym zmiescic ten pasek skoro nie moglem 1043?
- takilukasz
- Czytacz
nie wiem na jakie koło ty chcesz jeszcze założyc ten pasek. dali ci zły pasek mimo wszystko. bo do klimy powinien byc pasek 6PK1145 a ci dali krutszy.
nie posiadasz klimy wiec powinienes miec pasek 6PK923 i on ma byc tak na kołach
jeśli byś mkiał klime to wtedy pasek jest dłuzszy i napedza tylko alternator i sprężarke klimy a juz pompa wody jest napedzana zwyklym paskiem klinowym razem z pompą wspomagania. i nie ma bata. nie ma innej opcji...
o tak...

nie posiadasz klimy wiec powinienes miec pasek 6PK923 i on ma byc tak na kołach
jeśli byś mkiał klime to wtedy pasek jest dłuzszy i napedza tylko alternator i sprężarke klimy a juz pompa wody jest napedzana zwyklym paskiem klinowym razem z pompą wspomagania. i nie ma bata. nie ma innej opcji...
o tak...

-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
tylko ze ja mam takie cos [img=http://img63.imageshack.us/img63/5263/sdfgsgsfgfg.th.png] i tak, te dwa kola po srodku sa gladkie, to wyzej to napinacz, a na pozostalych trzech sa rowki.
[ Dodano: 2009-12-30, 22:29 ]
i wlasnie znalazlem stary pasek, bo jak jechalem to mi spadl. zmierzylem go to ma +- 1200, (wiadomo, troche sie rozciagnal)
[ Dodano: 2009-12-30, 22:29 ]
i wlasnie znalazlem stary pasek, bo jak jechalem to mi spadl. zmierzylem go to ma +- 1200, (wiadomo, troche sie rozciagnal)
- takilukasz
- Czytacz
jaaa pierd..... co ty tam masz pod ta maską....
albo tam jakaś żeźba była albo nie wiem... ty no niemożliwe.... zrób za dnia jakieś zdjęcia... ty a moze ty tam masz klime tzn sam kompresor od klimy....
no kurde nie widziałem takiego układu....
[ Dodano: 2009-12-30, 23:24 ]
na 100% jest to jakas żeźba. bo to koło po srodku co pasek obejmuje to koło z góry pod napinaczem to to pracuje w lewa stronę. co jest zle a sadze ze jest to pompa wody i ona ma sie obraca w prawo jak wszystkie podzespoły układu napedowego silnika. porób zdjecia. bo to jest nasrane tam u ciebie.
a sadze ze jakiaś melepeta załozyła tam pompe wspomagania z kołem na pasek wieloklinowy i tak dopasował pasek zeby to działało i auto do zyda. na 100% tak sadzę, to innej opcji nie ma. a na głownym kole pasowym wału korb. jest na nim koło na pasek zwykły klinowy..
albo tam jakaś żeźba była albo nie wiem... ty no niemożliwe.... zrób za dnia jakieś zdjęcia... ty a moze ty tam masz klime tzn sam kompresor od klimy....
no kurde nie widziałem takiego układu.... [ Dodano: 2009-12-30, 23:24 ]
na 100% jest to jakas żeźba. bo to koło po srodku co pasek obejmuje to koło z góry pod napinaczem to to pracuje w lewa stronę. co jest zle a sadze ze jest to pompa wody i ona ma sie obraca w prawo jak wszystkie podzespoły układu napedowego silnika. porób zdjecia. bo to jest nasrane tam u ciebie.
a sadze ze jakiaś melepeta załozyła tam pompe wspomagania z kołem na pasek wieloklinowy i tak dopasował pasek zeby to działało i auto do zyda. na 100% tak sadzę, to innej opcji nie ma. a na głownym kole pasowym wału korb. jest na nim koło na pasek zwykły klinowy..

-

SotoM - Members
SotoM, jam mam podobnie jak kolega takilukasz,
dlatego nie mogli mi paska po numerach znaleźć dopiero na wzór jak przywiozłem to kupiłem mam gdzieś foto jak chcesz popatrzeć
dlatego nie mogli mi paska po numerach znaleźć dopiero na wzór jak przywiozłem to kupiłem mam gdzieś foto jak chcesz popatrzeć
-

marcinkoz2910 - Members
SotoM, a jak jest samo wspomaganie, bez klimy (tak jak takilukasz napisał na początku), to nie jest to wszystko przypadkiem jednym paskiem napędzane
No bo u Ciebie na "szkicu" nr1 są tylko 4 koła (koło pasowe, napinacz, altek i pompa wody) a u niego, jak twierdzi jest 5 (pasowe, napinacz, altek, pompa wody i pompa wspomagania). To co w takim przypadku, sama pompa wody powinna być napędzana oddzielnym paskiem 
No bo u Ciebie na "szkicu" nr1 są tylko 4 koła (koło pasowe, napinacz, altek i pompa wody) a u niego, jak twierdzi jest 5 (pasowe, napinacz, altek, pompa wody i pompa wspomagania). To co w takim przypadku, sama pompa wody powinna być napędzana oddzielnym paskiem 
-

Snejk18 - Fanatyk
DAWAJ!! ALE U CIEBIE TO CHYBA JEST COO INNEGO BO TY MASZ 1,6.
[ Dodano: 2009-12-30, 23:33 ]
albo pompa wody bedzie na pasek klinowy albo pompa wspomagania.... o mnie pod maska jest tak
fajn ie by było jakby ktos z 1,9D u sibie foto zrobił i wrzucił... ale nieee na 100% mam racje. ile ja sie nawalczyłem kiedys w swojej 2u litrówce z paskami.... kłaki z jaj rwałem...
[ Dodano: 2009-12-30, 23:33 ]
albo pompa wody bedzie na pasek klinowy albo pompa wspomagania.... o mnie pod maska jest tak
fajn ie by było jakby ktos z 1,9D u sibie foto zrobił i wrzucił... ale nieee na 100% mam racje. ile ja sie nawalczyłem kiedys w swojej 2u litrówce z paskami.... kłaki z jaj rwałem...
-

SotoM - Members
SotoM, możliwe z tym że ja mam dokładaną klimę oraz wszystkie koła są napędzane z jednego paska czyli na jednym pasku wieloklinowy jest alternator + pompa wspomagania + sprężarka + to koła na wale + napinacz
-

marcinkoz2910 - Members