Panowie Pomocy świece żarowe się nie zapalaja nie moge odpal

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Panowie Pomocy świece żarowe się nie zapalaja nie moge odpal

Postprzez Dj Devilek » 2 lut 2012, o 11:30

Witam wszystkich od wakacji miałem już problem że nie raz nie zapalala mi sie kontrolka od swiec i nie moglem odpalic ale to olałem po probowałem pre razy przekrencajac kluczyk i sie zapalały no i do dziś probowałem juz z 40 min i nic zero reakcji :( Samochud odpalal normalnie od strzala nawet na -20 czy to możłiwe że swiece poszly ?????? Dodam jeszcze że w moim golfie jest zamontowane jakies smieczna blokada przed kradzieża to znaczy odciecie od swiec zarowych moze to pierd... sprawe ??? Prosze o pomoc koledzy

[ Dodano: 2012-02-02, 12:18 ]
ej no pomocy :((
Avatar użytkownika
Dj Devilek
Badacz tematu
 
Posty: 175
Dołączył(a): 21 wrz 2011, o 20:25
Lokalizacja: Malbork

Panowie Pomocy świece żarowe się nie zapalaja nie moge odpal

 

Postprzez SotoM » 2 lut 2012, o 13:34

nic nie zostaje jak odpiac zabezpieczenie i podłaczyc wszystko na oryginał w celu sprawdzenia... chociaz czesta taka usterka braku kontrolki swiec jest przekaznik zwiec zarowych znajdujacy sie nad nogami kierowcy po zdjeciu pułki(lub zalepki-nie pamietam) w skrzynce przekazników. chyba przekaznik w dolnym prawym rogu pozycja R12 pierwszy od prawej strony nad bezpiecznikami. symbol 1.2 lub 109 nie pamietam. wymij go zdejmij obudowe wyczysc podoginaj troszke pbalszki ze stycznikami(kowadełka) przeczysc delikatnie te styczniki. chyba ze odrazu do sklepu i za 30zł kupisz nowy
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
Avatar użytkownika
SotoM
Members
 
Posty: 4053
Dołączył(a): 22 lip 2007, o 12:45
Lokalizacja: Szczecin
Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez Dj Devilek » 2 lut 2012, o 15:33

odpinalem te zapezpieczenie prawdo podobnie to co mysle bo od akulumatora od plusa idzie taki czerwony kabel podlonczony do jakiegos hmm nie wiem jak to nazwac powiedzmy czujnika i też świece sie nie zapaliły :( oki sprawdze ten przekaznik dzieki :)

[ Dodano: 2012-02-02, 16:45 ]
Kupiłem ten przekaznik wymieniłem i nic znów się nie zapalają co to może być ????
Avatar użytkownika
Dj Devilek
Badacz tematu
 
Posty: 175
Dołączył(a): 21 wrz 2011, o 20:25
Lokalizacja: Malbork

Postprzez SotoM » 3 lut 2012, o 08:58

no to jesli nie pomogło - nic nie zostaje jak ominac to zabezpieczenie aby było po orginale podpiete...
a ogolnie elektrycznie juz nie pomoge...
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
Avatar użytkownika
SotoM
Members
 
Posty: 4053
Dołączył(a): 22 lip 2007, o 12:45
Lokalizacja: Szczecin
Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez beco » 3 lut 2012, o 09:22

miałem identyczną sytuacje... wymiana przekaźnika 109 pomogła. Przekaźnik kosztował mnie 19 zł
VW GOLF III, 1.9 TDI, 90 KM, 97r
beco
Berbeć
 
Posty: 14
Dołączył(a): 13 lis 2011, o 07:24
Lokalizacja: Bytom

Postprzez Dj Devilek » 3 lut 2012, o 09:40

Baco przekaznik wymieniłem nie pomogło ;//

[ Dodano: 2012-02-03, 13:31 ]
Witam panowie dziś w tym mrozie grzebałem w aucie no i przejechałem wszystko bezpieczniki , przekazniki wyciagałem cała skrzynkę z pezpiecznikami sprawdzałem kostki przy kierownicy no i wszystko oki ręce juz mi opadły bo nie wiedziałem co jest zaczełem wszystko skłądać już do kupy i mowie jeszcze raz spróbuje odpalic i nagle cud świece sie zapaliły po 3 dniach stania na mrozie -20 odpalił od strzała. I tu nasuwa mi się pytanie czy te zabezpieczenie co mam ( odcinaja swiece zarowe ) moga cos pierd...?? czy to jest coś zwiazanego z komputerem ???? dodam jeszcze że te zapezpieczenie jest połozone jak by w jakims serwisie bo fuszerki tam nie widać wszystko ładnie zamontowane

[ Dodano: 2012-02-04, 17:42 ]
Dobra panowie wszystko zrobione odłączyli mi to odciecie i wszystko ładnie chodzi xD :super:
Avatar użytkownika
Dj Devilek
Badacz tematu
 
Posty: 175
Dołączył(a): 21 wrz 2011, o 20:25
Lokalizacja: Malbork


- - -



Powrót do Silniki diesla

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 4 gości

cron