Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
opinia o 1.9 d
Witam,to mój pierwszy golf i przy okazji ropniak,czy mógłbym prosic o opinie na temat tego silnika?
BYWAŁO GORZEJ I KLASKALI.....
- Gracjan
- Berbeć
w skrócie to lac i jezdzic
Naprawde przy tym silniku nie trzeba nic robic po za rozrzadem filtrami i olejem. Ma mało mocy ale tego juz pewnie doswiadczyles. Po za tym jak sie szuka wyscigówki to sie kupuje benzyne. Miłego uzytkowania
Naprawde przy tym silniku nie trzeba nic robic po za rozrzadem filtrami i olejem. Ma mało mocy ale tego juz pewnie doswiadczyles. Po za tym jak sie szuka wyscigówki to sie kupuje benzyne. Miłego uzytkowania-

Nowal - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Kolego przeskoczyłem z toyoty1.3,takze moc zostawiam na boku,kupiłem golfa poniewaz ładniejszego nie znalazłem,co ile wypada wymiana rozrzadu teoretycznie miałem robiony na 160 tys ,a mam 195,wymiana oleju co ile 10 czy 15 tys?wyscigówke tez miałem ale 17 na 100 przerasta moja kieszen...... 

BYWAŁO GORZEJ I KLASKALI.....
- Gracjan
- Berbeć
Ja mam co prawda TDi, ale wymieniam olej co 11-12 tys km i wszystko śmiga. TDI też może być wyścigówką
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
ja wymieniam 8-10 tys km olej. Rozrząd to akurat bardzo tania rzecz do tego auta. Za komplet dawalem chyba 120zl
Wymiana tez nie jest trudna
Wymiana tez nie jest trudna-

Nowal - Gaduła
wystarczy poszukać:Dioda2000 napisał(a):Witam od czego zacząć przy tuningowaniu Diesla![]()
i czy w ogóle można w jakis sposób podnieść moc swojego cacka
Czekam na wasze opinie
http://www.golf3.pl/topics12/rezystor-d ... t14154.htm
kłania się opcja "szukaj"

-

prezesik - Members
proponuje duzą lotke, przyciemniane szyby i lusterka m3. Ok 25km dodaja
Nie no tak na serio to byly juz tematy jak podniesc moc silnika AAZ i podobno latwym sposobem mozna ok 100 koni uzyskać. Proponuje opcje szukaj tylko nei wpisuj tam "tuningowanie TD" tylko cos rozsadnego
Nie no tak na serio to byly juz tematy jak podniesc moc silnika AAZ i podobno latwym sposobem mozna ok 100 koni uzyskać. Proponuje opcje szukaj tylko nei wpisuj tam "tuningowanie TD" tylko cos rozsadnego

-

Nowal - Gaduła
nawet nie trzeba szukac bo temat jest podwieszony w u góry w dziale diesla Dioda2000,Nowal napisał(a):Proponuje opcje szukaj
http://www.golf3.pl/topics10/podnoszeni ... t23530.htm i studiuj lekturkę, w razie wątpliwości pytaj w temacie 
SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
Jestem szczesliwym posiadaczem 1,9D. Miałem już zmienić na rok młodszy (1995) TDI, ale w nich sie raz po raz cos psuje u kumpla (turbo, rozrusznik) a mój ma silnik nie do zajechania 9mówia mi tak w prawie każdym sklepie z cześciami). Codziennie jeżdzę do pracy 56km w jedną stronę (Czarnków-Suchy Las). Spalanie zima 5,4 a wiosną, late i jesienia 4,8, średnio 5-5,1. Tankuję od 11 miesięcy vervę i robię (gdy temp. jest na plusie ) po dzieki niej po 100-150km więcej na każdym baku.
Chętnie kupiłbym 1,9D kombi lub 5-drzwiówkę z realistycznym przebiegiem do 300tys., nie zżartego korozją, z rocznika 94-95.
Chętnie kupiłbym 1,9D kombi lub 5-drzwiówkę z realistycznym przebiegiem do 300tys., nie zżartego korozją, z rocznika 94-95.
-

Pietraszenko - Czytacz
Pietraszenko napisał(a):TDI, ale w nich sie raz po raz cos psuje
Kolego zależy co kupisz, ja np, swojego kupiłem w kwietniu cyknie rok i od tamtego czasu nawet nie zajrzałem do silnika, mrozy, było po -20 za pierwszym razem i nawet nie miał problemów, wszystko ładnie chodzi. To samo tyczy się innych silników, fakt faktem że w silnikach 1.9D nie ma się co psuć, ale jak trafisz TDi w normalnym stanie to też będziesz jeździł i jeździł.
Co do o opinii o 1,9 D to jak to w silnikach diesla mało pali, można spokojnie jeździć, i nie ma się co psuć
, co do mocy to można podnieść małymi sposobami
.MK3 BY RESPEKT - NOWA SESJA - NOWE PLANY!!! << zapraszam
POTRZEBUJESZ DIAGNOZY VAG'iem - PISZ!
moj-golf/golf-3-1-9-tdi-by-respekt-t20801.html
POTRZEBUJESZ DIAGNOZY VAG'iem - PISZ!
moj-golf/golf-3-1-9-tdi-by-respekt-t20801.html
-

respekt - Members