Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
wiesz co wydaje mi sie ze jest to poprostu oszustwo bo ja tez niewyczulem ruznicy a sprubuj zatankowac na shell-u ja tam caly czas tankuje bo gdy mialem omege b w benzynie to ruznica byla i to kolosalna w przyspieszeniu i w zuzyciu paliwa bo w trasie spalila duzo mniej a jezdzilem do holandii to odczuwalem to.
- radek28
- Berbeć
moze mi nikt nie wierzyć - ja tankuje sie cały czas na BP.leje zawsze zwykłego dizla,ale jak jestem przy kasie to zalewam ON Ultimate. i powiem wam ze czuje różnice,naprawde to paliwo coś w sobie ma.a po za tym nawet zrobiłem coś takiego ze sasiad na VAG'u mi sprawdził pracę wtrysków-były ok. i jakoś tak sie złozyło ze akurat byłem na rezerwie i zatankowałem Ultimate. po jakis 3 czy 4dniach znowu sąsiad podłaczył VAG'a i praca wtrysków sie niesamowicie poprawiła. Także jak niektórzy piszą aby zalać leprzego dizla bo troszke to przepłukuje układ to sie z tym zgodze.poważnie...pozdro
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
A ja leje opał i też mi dobrze przepłukuje układ zrobiłem 150 000 golfem i 230 000 passatem jak do tej pory i passat i golf jeździ bez problemu.
I jaka oszczędność opał mam za 2.30 pln to prawie połowę taniej niż ropa
I jaka oszczędność opał mam za 2.30 pln to prawie połowę taniej niż ropa
Ostatnio edytowano 4 paź 2008, o 21:32 przez Reiven, łącznie edytowano 1 raz
-

Reiven - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
jezeli chodzi o orlen to moim zdaniem winduje ceny
ja akurat tankuje gaz orlen 2.32 a na BP 2.24
i ttak jest wszedzie.
ja akurat tankuje gaz orlen 2.32 a na BP 2.24
i ttak jest wszedzie.
-

arek ryba - Members
Kolego ja mam czysty opał ze statoila który wożą do elektrociepłowni i uwierz mi że te piece mają dokładniejszą aparaturę wtryskową niż te nasze TDI i kosztują z 50 razy tyle. Zdecydowanie wolę dobry opał niż jakąś tandetną ropę ze stacji marki stacja. Jeśli chodzi o ten mój opał ta nie miałem najmniejszego problemu w zimę przy mrozach 31* ze 2 czy 3 lata temu a jak po zimie spuściłem kondensat to było go dokładnie tyle co po ropie ze markowej stacji stacji.
Obalam wszystkie mity empirycznie 150 000 na opale TDI silnik pracuje idealnie!!!
230 000 na opale 1.6 TD silnik pracuje idealnie troszkę wtryski podlewają ale motor ma już przelatane 350 000 to mają prawo.
No chyba że naprawdę zatankujesz jakiegoś siuwaksu od Heńka ze stodoły z beczki po pestycydach czy oleju do ursusa no to wtedy faktycznie masz pozamiatane.
Ale albo.....
albo......
wybór należy do Ciebie
Obalam wszystkie mity empirycznie 150 000 na opale TDI silnik pracuje idealnie!!!
230 000 na opale 1.6 TD silnik pracuje idealnie troszkę wtryski podlewają ale motor ma już przelatane 350 000 to mają prawo.
No chyba że naprawdę zatankujesz jakiegoś siuwaksu od Heńka ze stodoły z beczki po pestycydach czy oleju do ursusa no to wtedy faktycznie masz pozamiatane.
Ale albo.....
albo......
wybór należy do Ciebie

-

Reiven - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Mój kuzyn wlał raz ropę z Shella do Audi 90 TDI i nie mógł rano odpalić, no nic myślal: przypadek... (nie mógł przypuścić że to paliwo) ale odpalił, pojeździł potankował i wypadło mu zatankować znowu na Shellu i to samo - dwa akumulatory rozładowane i dopiero holowanie (mimo ryzyka z paskiem). To już uwierzył i wyjeździl prawie wszystko i znów zatankował 5 a 10l wziął na stacji marki "Józek" i to samo - dopiero wlanie tej 10-ki z kanistra i rozrzedzenie "cudownego" Shella pozwoliło mu odpalić.
Od tego czasu mówi: jak jeszcze raz zatankuję u Shella to niech każdy mnie kopnie..., gdzie chce.
Shell Bielsko-Biała Daszyńskiego/Hałcnowska.
Od tego czasu mówi: jak jeszcze raz zatankuję u Shella to niech każdy mnie kopnie..., gdzie chce.
Shell Bielsko-Biała Daszyńskiego/Hałcnowska.
Ostatnio edytowano 5 paź 2008, o 23:59 przez Zico63, łącznie edytowano 1 raz
-

Zico63 - Members