Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
olej silnikowy
Muszę wymienić olej w silniku ale nigdy tego nie robiłem poniewaz som. mam od niedawna. Ile potrzeba litrów kupić do TD z 92 r no i jaki najlepszy. Pozdrawiam
- Pele
- Czytacz
ogolnie do silnika ma wejśc dokładnie 4.5L. ja jeździłem na oleju BP Visco 3000 10w-40. niedługo mam wymiane oleju i przerzucam motor na Valvoline.
Pele, pojedź na warsztat - wymian oleju kosztuje 20 max 30zł...robocizna, kup tylko olej i filtr...
Pele, pojedź na warsztat - wymian oleju kosztuje 20 max 30zł...robocizna, kup tylko olej i filtr...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Podepnę się pod temat.
Też jestem na etapie wymiany oleju, mam diesla TDI ale nie wiem jaki dotychczas mam olej w silniku, wiem tyle ze był wymieniany gdy miał 172 tys. przebiegu teraz jest 199tys. Podobno nie zaleca się przechodzić z mineralnego na półsyntetyk a taki właśnie mam nowy. Pytanie takie: jak mogę sprawdzić jaki miałem dotychczas olej?
auto będzie miało pierwszy raz wymieniany olej w kraju, na wakacje przyjechało z niemiec
Też jestem na etapie wymiany oleju, mam diesla TDI ale nie wiem jaki dotychczas mam olej w silniku, wiem tyle ze był wymieniany gdy miał 172 tys. przebiegu teraz jest 199tys. Podobno nie zaleca się przechodzić z mineralnego na półsyntetyk a taki właśnie mam nowy. Pytanie takie: jak mogę sprawdzić jaki miałem dotychczas olej?
auto będzie miało pierwszy raz wymieniany olej w kraju, na wakacje przyjechało z niemiec
-

tasmichu - Czytacz
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1