witam wszystkich
mam pytanie odnośnie ogrzewania, a mianowicie ogrzewanie jest ale słabe
termostat sprawny, przewody od nagrzewnicy też gorące, a w środku powietrze nie za gorące;(
czy to może coś ze sterowaniem, tymi pokrętłami na kokpicie, może cos sie nie domyka???
zeszłej zimy pamiętam, że już przy temp. 70st. było gorące powietrze a teraz przy 90st. takie sobie
prosze o pomoc może ktoś miał podobnyn problem
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
dokladnie, trzeba rozebrac panel od nawiewu, u mine byly wszystkie zaczepy linek ponadrywane, swoje lata maja.
zeby to szybko naprawic najlepiej wyposazyc sie w takie plastikowe paski z zabkami do zapinania kabli, tylko porzadne - one sa mocna jak cholera (zamiast kajdanek uzywane nawet przeciez
)
i tymi paskami poprzymocowuwac w takiej samej pozycji jak bylo fabrycznie, do tego co z zaczepow zostalo... ja tak zrobilem i dziala juz kilka miesiecy bez zarzutu.
[ Dodano: 2008-11-20, 09:12 ]
w razie problemow z rozbieraniem daj znac
zeby to szybko naprawic najlepiej wyposazyc sie w takie plastikowe paski z zabkami do zapinania kabli, tylko porzadne - one sa mocna jak cholera (zamiast kajdanek uzywane nawet przeciez
)
i tymi paskami poprzymocowuwac w takiej samej pozycji jak bylo fabrycznie, do tego co z zaczepow zostalo... ja tak zrobilem i dziala juz kilka miesiecy bez zarzutu.
[ Dodano: 2008-11-20, 09:12 ]
w razie problemow z rozbieraniem daj znac

-

lysutki - Badacz tematu
witam
rozbierałem konsolęi niestety to chyba nie linki bo wszystkie są na swoim miejscu i nie pospadały
chyba będę musiał rozebrać cały układ od ogrzewania i zobaczyć co się tam dzieje, może gdzieś coś wleciało na tą klapę co zamyka zimne powietrze i się nie domyka;(
może ktoś rozbierał???
pewnie dużo roboty
pozdrawiam
rozbierałem konsolęi niestety to chyba nie linki bo wszystkie są na swoim miejscu i nie pospadały
chyba będę musiał rozebrać cały układ od ogrzewania i zobaczyć co się tam dzieje, może gdzieś coś wleciało na tą klapę co zamyka zimne powietrze i się nie domyka;(
może ktoś rozbierał???
pewnie dużo roboty
pozdrawiam
- husio
- Berbeć
a jak przekręcasz pokretłem ciepło zimno to czujesz opór?? słychać jak pracuje klapa w nawiewie?? moze zabiła ci sie syfem nagrzewnica...jak bedziesz miał goracy silnik to dotknij przewody od chłodzenia pod maską-te które wchodzą w ścianę grodziową. jeśli nagrzewnica bedzie zabita to jeden przewód(wlot)bedzie gorący a wylot letni lub zimny...to wiadomo co jest w5. a jeśli oby 2a przewody bedą taqk samo ciepłe to problem tkwi w środku jak koledzy wyzej pisali. trzeba rwać deskę....
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
no właśnie przewody oba od nagrzewnicy są gorące
jak przekręcam pokrętło to czuję opór, słychać jak pracuje klapa w nawiewie, ale może coś się nabiło i się nie domyka
trzeba więc rozebrać całą dechę i zobaczyć co tam się dzieje
pewnie z pół dnia roboty
a od czego zacząć może ktoś rozbierał???
jak przekręcam pokrętło to czuję opór, słychać jak pracuje klapa w nawiewie, ale może coś się nabiło i się nie domyka
trzeba więc rozebrać całą dechę i zobaczyć co tam się dzieje
pewnie z pół dnia roboty
a od czego zacząć może ktoś rozbierał???
- husio
- Berbeć
• Strona 1 z 1