Witam
Jaki jest sposób na odpowietrzenie (zalanie ropą) pompy po wymianie uszczelek.
pozdrawiam
tk1100
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Odpowietrzyć powinien Ci to ten kto to robił
Jak miałem sprawdzane wtryski, to potem gościu założył wszystko, ale zostawił niepodokręcane nakrętki na wtryskach i kazał mi zacząć kręcić rozrusznikiem.
Trochę to to trwało, ale w pewnym momencie spod nakrętek poleciała ropa (niezła fontanna
) i to by było w zasadzie na tyle... Dokręcił nakrętki i tak jeżdżę do dzisiaj...
Jak miałem sprawdzane wtryski, to potem gościu założył wszystko, ale zostawił niepodokręcane nakrętki na wtryskach i kazał mi zacząć kręcić rozrusznikiem.
Trochę to to trwało, ale w pewnym momencie spod nakrętek poleciała ropa (niezła fontanna
) i to by było w zasadzie na tyle... Dokręcił nakrętki i tak jeżdżę do dzisiaj...-

Snejk18 - Fanatyk
musisz zalac pompe wtryskową zdejmij wezykj zasilajacy i wlewaj przez lejek paliwo do pompy.
potem poluzuj nakretki przewodów i zakrec motorem jak zacznie sypac podokrecaj nakretki.
potem poluzuj nakretki przewodów i zakrec motorem jak zacznie sypac podokrecaj nakretki.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
SotoM napisał(a):musisz zalac pompe wtryskową zdejmij wezykj zasilajacy i wlewaj przez lejek paliwo do pompy
trudno bedzie - zaworek zwrotny bez podcisnienia (zasysania z pompy) nie otworzy sie - latwiej jest zdjac dekiel z glowiczki pompy i zalac pompe przy pomocy strzykawki - 0,5 l. wystarczy do bezproblemowego odpalenia silnika
-

leopard - Members
Metod zastosowana
1pompka ręczna
2 odkręcony wężyk powrotu przy filtrze.
3.Odłączone przewody od wtrysków
4.Podłączony elektromagnes od odcięcia paliwa.
5.Zaciaganie paliwa pompka ręczną przez przewód powrotu.
6.Po uzyskaniu paliwa w przewodzie powrotnym,kręcenie kluczem za koło pasowe silnikaaż do uzyskania paliwa w wtryskach,dokręcenie wtrysków i odkręcenie wtrysków o jeden obrót.
7.podłaczenie klem do akumulatora i zakręcenie rozrusznikiem.
8.zakręcenie wtrysków po odpowietrzeniu.
9Miłej jazdy.
pozdrawiam
tk1100
1pompka ręczna
2 odkręcony wężyk powrotu przy filtrze.
3.Odłączone przewody od wtrysków
4.Podłączony elektromagnes od odcięcia paliwa.
5.Zaciaganie paliwa pompka ręczną przez przewód powrotu.
6.Po uzyskaniu paliwa w przewodzie powrotnym,kręcenie kluczem za koło pasowe silnikaaż do uzyskania paliwa w wtryskach,dokręcenie wtrysków i odkręcenie wtrysków o jeden obrót.
7.podłaczenie klem do akumulatora i zakręcenie rozrusznikiem.
8.zakręcenie wtrysków po odpowietrzeniu.
9Miłej jazdy.
pozdrawiam
tk1100
tk1100
- tk1100
- Czytacz
• Strona 1 z 1