Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Odpalanie
Nie wiem co to może być - zauważyłem że przy zimnym kluczyku po przekreceniu zapłonu nie zaświeca sie kontrolka świec żarowych. Po powtórnym przekręcenia od nowa zapłony kontrolka zapala się lecz swieci sie bardzo krótko - efekt jest taki trzeba przekręcac i jakby inicjowac grzanie swiec kilkakrotnie ze by silnik jednoznacznie równo odpalił jezeli bowiem zrobi sie to raz czy dwa silnik odpala nierówno szarpie itp. Przekaznik juz wymieniłem efekty dalej takie same. Moze ktos ma jakis pomysł??? Pozdrawiam
- Poskram
- Berbeć
Ok - akumulator mam słabszy napewno mniej niz 61A, sprawdze jeszcze czujnik - odpisze jeszcze co i jak wyszło. Narazie serdeczne dzięki:)
[ Dodano: 2008-03-11, 13:31 ]
No wiec sprawdziłem jak to wyglada i mam dylemat poniewaz nie wiem czy kupowac nowy czujnik temp. bowiem facet w sklepie powiedział mi ze powinienem miec pod maska jeszcze jeden sterownik (wymieniłem przekaznik obok bezpieczników wenatrz pojazdu - bez zmian) a po otwarciu maski gosc walną zdziwko i stwierdził ze takowego nie posiadam i rozłożył rece. Patrzyłem na schematy elektryczne i widze w nim tylko zespól sterujący praca świec zarowych - domyslam sie ze go własnie wymieniałem obok bezpieczników - i czyjnik temperatury. Wiec nie wiem czy mam skopana elektryke czy zły schemat i zstanawiam sie czy ładowac sie z kasa w czujnik??? Opolanin aku mam 55Ah nie wiem czy to cos powoduje ujemnego??
[ Dodano: 2008-03-11, 13:31 ]
No wiec sprawdziłem jak to wyglada i mam dylemat poniewaz nie wiem czy kupowac nowy czujnik temp. bowiem facet w sklepie powiedział mi ze powinienem miec pod maska jeszcze jeden sterownik (wymieniłem przekaznik obok bezpieczników wenatrz pojazdu - bez zmian) a po otwarciu maski gosc walną zdziwko i stwierdził ze takowego nie posiadam i rozłożył rece. Patrzyłem na schematy elektryczne i widze w nim tylko zespól sterujący praca świec zarowych - domyslam sie ze go własnie wymieniałem obok bezpieczników - i czyjnik temperatury. Wiec nie wiem czy mam skopana elektryke czy zły schemat i zstanawiam sie czy ładowac sie z kasa w czujnik??? Opolanin aku mam 55Ah nie wiem czy to cos powoduje ujemnego??
- Poskram
- Berbeć
Re: Odpalanie
Poskram napisał(a):Nie wiem co to może być - zauważyłem że przy zimnym kluczyku ...
Na bank trzeba wpierw nagrzać kluczyk...

- Hellboy
- Czytacz
ha jestem w takiej samej kropce co do tej KONTROLKI od SWIEC ZAR. Raz sie swieci a raz N I E
! A aku mam OK ale to chyba NIE wplywa POWAZNIE na stan silnika - mam NADZIEJE ze to CZUJNIK to koszta nie beda duze.
! A aku mam OK ale to chyba NIE wplywa POWAZNIE na stan silnika - mam NADZIEJE ze to CZUJNIK to koszta nie beda duze.- B A R T H E Z
- Berbeć
• Strona 1 z 1