Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
odpalanie na pych (lub z górki)
Witam, mam pytanie ( obawę): czy moge odpalać mojego golfa spuszczając z górki? od paru dni mam problem z odpalaniem po mroźnej nocy, prawdopodobnie świece, boję się że rozładuję akumulator odpalając "klasycznie". Co mam robić?
-

Pietraszenko - Czytacz
-

marcinkoz2910 - Members
morsdicti, ja wiem o co ci chodzi że rozrząd przeskoczy
ale jak trzeba to trzeba nic nie poradzisz na to
ale jak trzeba to trzeba nic nie poradzisz na to-

marcinkoz2910 - Members
nie tak dawno na forum był podobny temat tylko kolega pisał że coś jest nie tak z silnikiem a póżniej się przyznał że palł na popych...nie wolno palić na popych nic co ma rozrząd na pasku
dwa, trzy razy się uda a za czwartym
dwa, trzy razy się uda a za czwartym
morsdicti napisał(a):nie można i już
-

mani51 - Members
Dzięki, że mnie postraszyliście - drugi raz z górki nie spuszczałem
.
W kolejnych dniach udawało mi się kluczykiem podgrzać świece i za 5-6 razem odpalał a ostatnie dwa dni byłem u mamy i trzymałem auto w garażu więc było podobnie. Dzisiaj jednak nie dało rady, poczułem że akumulator słabnie i po konsultacji z mechanikiem-elektrykiem (maszyn budowlanych) doradził mi rano (ma byc -7 stopni...) powoli wylać na silnik wiadro gorącej wody. Po tym "rozgrzaniu" powinien załapać. Co wy na tą metodę? Robiliście już tak kiedyś?
W kolejnych dniach udawało mi się kluczykiem podgrzać świece i za 5-6 razem odpalał a ostatnie dwa dni byłem u mamy i trzymałem auto w garażu więc było podobnie. Dzisiaj jednak nie dało rady, poczułem że akumulator słabnie i po konsultacji z mechanikiem-elektrykiem (maszyn budowlanych) doradził mi rano (ma byc -7 stopni...) powoli wylać na silnik wiadro gorącej wody. Po tym "rozgrzaniu" powinien załapać. Co wy na tą metodę? Robiliście już tak kiedyś?
-

Pietraszenko - Czytacz
Jest jeszcze taka możliwość
http://moto.allegro.pl/item491102821_wu ... nalny.html
Testowałem coś podobnego w moim pierwszym Golfie Mk2 1,6D (nie działała żadna świeca) i w końcu odpalił na mrozie.
http://moto.allegro.pl/item491102821_wu ... nalny.html
Testowałem coś podobnego w moim pierwszym Golfie Mk2 1,6D (nie działała żadna świeca) i w końcu odpalił na mrozie.
"Some things are best left alone
VW Golf"
VW Golf"
-

virus_wrona - Badacz tematu
virus_wrona, też to mam dziś na mrozie stał golf od ojca i po zastosowaniu tego (mam podobne ale to samo działanie) zapalił od strzału 

-

marcinkoz2910 - Members