Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Obroty na biegu jałowym
Ma ktos może pojecie, ile powinnny wynosić obroty silnika na biegu jałowym w dieselku 1.9 TD 75 km, AAZ??
::s:c:h:w:a:r:z::mk:I:I:I::
-

DaMek - Czytacz
tzn?na luzie jakie obroty?czy o co chodzi z tym biegiem jałowym na chłopski rozum?
SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
a to rozumiem:)wg mnie 900 obrotów jest w sam raz...Przynajmniej ja tak zawsze staram sie miec i mówiono mi że takie powinny być chyba że ktoś uważa inaczej niech pisze...A jakie teraz masz???(pytam z czystej ciekawości).
-

kajtek - Members
Mysle że raczej dobrze ja miałem coś koło 750 obrotów/min jak kupiłem ale z tego co wiem sa to niskie obroty na diesla i ponoć silink dostaje w dupe jak sa za niskie wiec podkreciłem do 900 i takie mam cały czas...A jak uzywasz przyspieszacza to obroty ci wzrastają???Bo słyszałem że nie powinny wzrastać a u mnie na przyspieszaczu mam o 200 obrotów wiecej niż bez.Aha i na zimnym silniku mam nizsze obroty ale wtedy zawsze daje przyspieszacz i też mam tak 900 po kilku minutach chowam przyspieszacz u już ma swoje obroty...
-

kajtek - Members
[quote="Kajtek"....A jak uzywasz przyspieszacza to obroty ci wzrastają???Bo słyszałem że nie powinny wzrastać...
witam , u siebie mam ok 1000 o/m , + 300 na przyspieszaczu
Kajtek, na moj rozum logiczne jest ze obroty lekko musza wzrosnac gdy dokladasz " ssanie "
Kto tak powiedzial , ze tak nie jest????????????
witam , u siebie mam ok 1000 o/m , + 300 na przyspieszaczu
Kajtek, na moj rozum logiczne jest ze obroty lekko musza wzrosnac gdy dokladasz " ssanie "
Kto tak powiedzial , ze tak nie jest????????????
!! Sprzedam mojego golfika
!!!
1994 r
-

renifer24 - Czytacz
kumpel mówił ze przyśpieszać przyspiesza wtrysk albo zwieksza dawke czy coś tam a niue zwieksza obrotów u mnie na przyspieszaczu też jest o ok 200-300 obrotów więcej a jeżeli u Ciebie w TD jest to samo to chyba znaczy że tak powinno być i mnie to cieszy...
-

kajtek - Members
• Strona 1 z 1