Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Nierówna praca poniżej 1000 obrotów
Witam. Myślałem ze obejdzie się bez waszej pomocy lecz ni chu chu.. Panowie mam do was pytanie związane z pracą silnika jak w temacie. Silnik włączony , bieg jałowy , brak dotykania pedału gazu= bardzo nierówna praca silnika. Po minimalnym dodaniu gazu do 1200 obrotów szarpanie ustaje i silnik pracuje równo. Dodam ze pompa wróciła od regeneracji i efekt ten sam. Myślałem nad nastawnikiem, potencjometrem pedału gazu bądź sterownikiem wtrysku.. Kolejna sprawa to fakt że silnik błaga o litość podczas przyspieszania. Gdy ruszam silnik dusi się , obroty wchodzą lecz prędkości brak. Jeśli macie jakieś pomysły to dajcie znać bo już brak mi sił i czasu spędzonego na diagnozowanie problemu bo dziewczyna grozi wyborem ona vs golf 

- rafi3007
- Berbeć
- Rocznik: 1994
- Silnik: 1.9 TDI
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Re: Nierówna praca poniżej 1000 obrotów
na vagu pokazuje jakieś błędy po włożeniu pompy,jak wygląda kąt wtrysku o ile patrzyłeś na vagu,miałem takie coś ostatnio taki objaw jak ty masz ale był błąd jeden którego nie dało się usunąc i dotyczył on nastawnika pompy wtryskowej.
- lisek666
- Czytacz
Tak jak wyżej Lisek66 pisał, może to być przyczyna nastawnika.
-

gello1 - Gaduła
Panowie po godzinach spędzonych w garażu odkryłem przyczynę.. Okazało sie ze wszystkiemu winien bym sterownik silnika ktory byl uszkodzony i wprowadzał pompę w tryb awaryjny przez co nie wiedziała co sie dzieje..
- rafi3007
- Berbeć
- Rocznik: 1994
- Silnik: 1.9 TDI
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1