Możliwe że przestawił się zapłon??Chyba ratuje mnie tylko mechanik...Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
NIE CHCE ODPALIĆ POMOCY!!!!!!
Witam.Mam problem z odpaleniem.Wczoraj wymieniłem 3 świece.Czwartej nie mogłem bo trzeba pompę wyciągać bo nie ma dojścia.Odpalił ale chodził tak jakby nie na wszystkie cylindry.Ledwo co wyjechałem z garażu.Rano wstałem o godz.7 i próbowałem odpalić ale bez skutku
Możliwe że przestawił się zapłon??Chyba ratuje mnie tylko mechanik...
Możliwe że przestawił się zapłon??Chyba ratuje mnie tylko mechanik...- emillo2502
- Berbeć
Re: NIE CHCE ODPALIĆ POMOCY!!!!!!
emillo2502 napisał(a):Witam.Mam problem z odpaleniem.Wczoraj wymieniłem 3 świece.Czwartej nie mogłem bo trzeba pompę wyciągać bo nie ma dojścia.Odpalił ale chodził tak jakby nie na wszystkie cylindry.Ledwo co wyjechałem z garażu.Rano wstałem o godz.7 i próbowałem odpalić ale bez skutkuMożliwe że przestawił się zapłon??Chyba ratuje mnie tylko mechanik...
Nie możliwe ze się przestawił musiał byś pompą ruszyć ... zresztą td to wk**iający silnik ja już na przykład mam dość ...
oddaj go Do mechanika niech robi na własną odpowiedzialność ja już też wole wybulić za takie coś niż samemu robić bo nerwów szkoda to nie tdi ...
"...oprócz szaleństwa i głupoty można dodać ciekawość i chęć przesunięcia granicy, cechy bez, których dalej siedzieli byśmy w jaskiniach i ganiali za ogniem:).."
- kostek678
- Czytacz
emillo2502 a sprawdzałeś nowe świece czy działają przed montażem 

GTD By Paweł -----> moj-golf/gt-td-ic-by-garas1-t17994.html
-

garas1 - Gaduła
dokladnie moga byc nowe swiece do chrzanu, sory ale w td czy d ,
- dobra swieca
- dobry aku
- nowy filtr paliwa a conajmniej zlana woda z filtra
- dobrze ustawiony kat
- swierzy filtr powietrza
i sory ale niema bata zeby nie odpalil tu niema jakiejs elektroniki musi palic, chyba ze aku trup rozrusznik trup i swiece nie grzeja to sie mozna zes... a nie odpali
td to bardzo specyficzny silnik jedna swieczka nawet w lato uwalona i mozna krecic jak glupi a nie odpali
- dobra swieca
- dobry aku
- nowy filtr paliwa a conajmniej zlana woda z filtra
- dobrze ustawiony kat
- swierzy filtr powietrza
i sory ale niema bata zeby nie odpalil tu niema jakiejs elektroniki musi palic, chyba ze aku trup rozrusznik trup i swiece nie grzeja to sie mozna zes... a nie odpali
td to bardzo specyficzny silnik jedna swieczka nawet w lato uwalona i mozna krecic jak glupi a nie odpali
-

witboy - Ekspert
- Rocznik: 1993
- Silnik: aaz
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Nowych świec nie sprawdzałem ale jak są teraz wsadzone te 3 nowe to mogę sprawdzić na krótko.A rozrusznik kręci tylko jak sprawdzić czy kręci tak jak powinien??Aku jest nowy.
''a conajmniej zlana woda z filtra '' czyli o co chodzi??Jak kąt się przestawił to nie ustawie tak jak ma być bo nie jestem mechanikiem
mój silnik to D a nie TD czy TDI.
[ Dodano: 2012-12-13, 13:43 ]
Sprawdziłem świece.Wszystkie iskrzą.Prąd do nich dochodzi bo sprawdzałem żarówką na krótko.
''a conajmniej zlana woda z filtra '' czyli o co chodzi??Jak kąt się przestawił to nie ustawie tak jak ma być bo nie jestem mechanikiem
mój silnik to D a nie TD czy TDI. [ Dodano: 2012-12-13, 13:43 ]
Sprawdziłem świece.Wszystkie iskrzą.Prąd do nich dochodzi bo sprawdzałem żarówką na krótko.
- emillo2502
- Berbeć
jeśli świece działają , weź miernik i drugiego kolegę jeden niech przekręci stacyjkę żeby grzał świece a drugi niech sprawdzi czy napięcie dochodzi na świece nawet żarówką może być ...jeśli chodzą a nie pali zdejmij filtr powietrza i próbuj , może być ze kat zawalony i też będzie mu ciężko odpalić ,jak dalej nic zobacz czy paliwo dochodzi , poluzuj 17stką śrubę na jednym wtrysku i zobacz czy podaje ...ja w Mietku miałem tak ze ktoś założył przed filtrem paliwa zawór zwrotny i paproch wleciał to za chiny nie mogłem odpalić ciągałem odpowietrzałem go i nic .. lałem do pełna a okazało się ze ta pierdołka była przyczyną.. po nitce do kłębka
[ Dodano: 2012-12-13, 14:19 ]
nawet z przestawionym kątem odpalił by ... wiec kąt można wykluczyć.. no chyba ze jest za mocno .. ogólnie im bliżej pompa silnika tym lepiej zapali ,,, tak na oko ustawiając ale na oko to wiadomo
[ Dodano: 2012-12-13, 14:19 ]
nawet z przestawionym kątem odpalił by ... wiec kąt można wykluczyć.. no chyba ze jest za mocno .. ogólnie im bliżej pompa silnika tym lepiej zapali ,,, tak na oko ustawiając ale na oko to wiadomo
"...oprócz szaleństwa i głupoty można dodać ciekawość i chęć przesunięcia granicy, cechy bez, których dalej siedzieli byśmy w jaskiniach i ganiali za ogniem:).."
- kostek678
- Czytacz
Autko stoi już u mechanika.Dam znać co i jak
[ Dodano: 2012-12-13, 20:35 ]
Dzwonił mechanik i powiedział że śruba się poluzowała na jednym kole na samym dole.Rozrząd przeskoczył i przestawił się zapłon.Jeden zawór do tego cieknie.Ma też wymienić pasek.Ile mogę zapłacić za to wszystko???
[ Dodano: 2012-12-13, 20:35 ]
Dzwonił mechanik i powiedział że śruba się poluzowała na jednym kole na samym dole.Rozrząd przeskoczył i przestawił się zapłon.Jeden zawór do tego cieknie.Ma też wymienić pasek.Ile mogę zapłacić za to wszystko???
- emillo2502
- Berbeć
emillo2502 napisał(a):śruba się poluzowała na jednym kole na samym dole
Dziwny zbieg okoliczności ale jeśli już się tak stało to małe kółko rozrządu do zmiany + śruba koszt ok 100-120zł do tego pasek z rolką ok 150zł.
Kolejny problem to czoło wału w jakim jest stanie bo jeśli został ścięty klin to lipton. Zrobienie czoła wału ewentualnie wymiana na wał TDI bo przy naprawianie czoła to może być różnie , wytrzyma rok albo dłużej i może być to samo lub wytrzyma dłużej ale z tym to jak 6 w totka. Koszta różne , sam podobny temat przerabiałem lecz zdecydowałem się na wał TDI najlepsza opcja.
emillo2502 napisał(a):Jeden zawór do tego cieknie
Chyba rentgena ma w oczach lub zwalił już czapkę
Wypadało by pomierzyć sprężanie ale bankowo było bliskie spotkanie 3 stopnia
emillo2502 napisał(a):Ile mogę zapłacić za to wszystko???
kółko, śruba , pasek, napinacz ok. 270
naprawa wału
jakieś 200zł lub zmiana wału na TDI -150-200
reszta kosztów zależna od stanu uszkodzenia zaworów więc ciężko jest mi cokolwiek określić
[scroll]Mój Golfik - powolna odbudowa[/scroll]
Uwaga! Warning! Achtung! Wnimanie!
Św. Krzysztof jeździ z Tobą tylko do 120km/h. Przy większych prędkościach swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi.
Św. Krzysztof jeździ z Tobą tylko do 120km/h. Przy większych prędkościach swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi.
- DZOLO
- Czytacz
no jeśli chodzi o to koło to robiło ósemkę już od jakiegoś czasu.klina nie ścięło.a nie chodzi o zawór tylko o wtrysk
sorki źle napisałem.
sorki źle napisałem.- emillo2502
- Berbeć
emillo2502 napisał(a): jeśli chodzi o to koło to robiło ósemkę już od jakiegoś czasu.klina nie ścięło
Właśnie już ścięło
[scroll]Mój Golfik - powolna odbudowa[/scroll]
- DZOLO
- Czytacz
no mechanik nie mówił że ścięło tylko że śruba się poluzowała.
[ Dodano: 2012-12-14, 09:52 ]
ale pech...dzisiaj byłem u tego mechanika i ścięło jednak
ma kupić kolo pasek itp. zrobić frezy.400 zł mam zabulić.
[ Dodano: 2012-12-14, 19:58 ]
witam.znowu kolejne problemy powstały.brak kompresji na 3 cylindrach.mechanik cos mowil o planowaniu glowicy.jutro ma ja wyciągnąć.moze tez byc cos nie tak z zaworami
[ Dodano: 2012-12-18, 19:56 ]
Witam.wydmuchało uszczelkę.planowania głowicy nie robiłem bo jest ok.za wszystko z tym rozrządem itp zapłaciłem 850 zł.
[ Dodano: 2012-12-14, 09:52 ]
ale pech...dzisiaj byłem u tego mechanika i ścięło jednak
ma kupić kolo pasek itp. zrobić frezy.400 zł mam zabulić. [ Dodano: 2012-12-14, 19:58 ]
witam.znowu kolejne problemy powstały.brak kompresji na 3 cylindrach.mechanik cos mowil o planowaniu glowicy.jutro ma ja wyciągnąć.moze tez byc cos nie tak z zaworami
[ Dodano: 2012-12-18, 19:56 ]
Witam.wydmuchało uszczelkę.planowania głowicy nie robiłem bo jest ok.za wszystko z tym rozrządem itp zapłaciłem 850 zł.
- emillo2502
- Berbeć