Moderator: Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
mam go od sierpnia tego roku ogolnie autko wizualnie i technicznie w stanie dobrym nawt bardzo!
a gdzie moge znalezc ten symbol na skrzyni??
i jaki powinna miec symbol dedykowana skrzynia??
[ Dodano: 2008-12-19, 07:50 ]
tak odkad go mam to zauwazylem to po jakims miesiacu.Myslalem ze to wina uszczelki pod glowica ale sie pomylilem,potem ze za mala dawke to ja zwiekszylem ale nic nie pomoglo tylko tyle ze z miesca mial troche lepszego kopa i zaczol kopcic delikatnie.No to teraz sprawdze ta skrzynie jak wyjdze ze to od benzyny to sie chyba zalamie!
a jakie powinny byc obroty przy tej predkosci??
a gdzie moge znalezc ten symbol na skrzyni??
i jaki powinna miec symbol dedykowana skrzynia??
[ Dodano: 2008-12-19, 07:50 ]
tak odkad go mam to zauwazylem to po jakims miesiacu.Myslalem ze to wina uszczelki pod glowica ale sie pomylilem,potem ze za mala dawke to ja zwiekszylem ale nic nie pomoglo tylko tyle ze z miesca mial troche lepszego kopa i zaczol kopcic delikatnie.No to teraz sprawdze ta skrzynie jak wyjdze ze to od benzyny to sie chyba zalamie!
a jakie powinny byc obroty przy tej predkosci??

- dmpiotr1
- Czytacz
mam ten sam problem co dmpiotr1 przy 80km/h obrotomierz wskazuje 2000 obrotow, samochod mam miesiac i dopiero jakos tydzien temu to zauwazylem jak sobie pojechalem w trasie sprawdzic osiagi
i tak samo rozkrecilem go do 140 km/h i dalej go nie krecilem bo byly za wyskoie obroty i mysalem ze zaraz silnik mi wyskoczy
pa. od kupna samochodu nic nie bylo w mechanice robione, nawet rozrzad
i tak samo rozkrecilem go do 140 km/h i dalej go nie krecilem bo byly za wyskoie obroty i mysalem ze zaraz silnik mi wyskoczy
pa. od kupna samochodu nic nie bylo w mechanice robione, nawet rozrzad
- Majdul
- Czytacz
Panowie ja też mam 1,9 TD i moim zdaniem przy jego 75 koniach te 140 zważając na fakt, że każdy z nas ma pewnie w nim powyżej 200 tys przebiegu to jest i tak niezle, wprawdzie ja testując swojego po wymianie sprzęgła wyciągnąłem prawie 170 ale silnik miał już wtedy wyskoczyć, a poza tym powyżej 140 załącza się tym silnikom paliwożerność. Poza tym, jeżeli idzie ci 140 i za nic w swiecie więcej nie chce to moim zdaniem może to być wina turbiny. Pozdrawiam
- ngage007
- Berbeć
-

SotoM - Members
Ello zioomy ja mam ten sam problem tylko od 5 -- 6 dni auto mam z niemiec i smigam na nim juz 4 miechy. przy 100 - 120 km/h zaczyna sie jazz czyli nie idzie wiecej dopiero jak go "przegazuje" w trakcie jazdy to sie troszke poprawi i tyle na V biegu tak samo niestety. Co to moze byc??
Nie sztuką jest zabić komara przednią szybą... Sztuką jest to zrobić boczną
-

Murel - Czytacz
Murel, na początewk wymień filtr paliwa. ma to bardzo duży wpływ. nie chce mi sie opisywać...ja u sibie szukałem ze tak to określe mózgu w dupie...podmieniałem czesci a i tak dupa blada z tego wychodziła...zmieniłem filtr paliwa i auto dostało pierdolca...
-

SotoM - Members
u mnie jest tak samo czyli 100-120 max i lipa ,poczekam do wiosny i zmienie wiltr ale podobno nie w kazdym przypadku pomaga ,jest jakies inne wyjscie?
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe