Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Napinacz
Witam.Muszę wymienic napinacz paska wielorowkowego w swoim golfie 1.9 TDI 1Z.Czy napinacz firmy INA bedzie dobrym wyborem? Bo Ruville czy SKF są już troche droższe.Prosze o odp.
- krzysiek582
- Czytacz
Na tym sie nie oszczędza! Zrobisz tanio to bedziesz robił 2 razy. Tej pierwszej firmy to nawet nie znam 

-

Nowal - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
INA produkuje cżęsci dla VW jako oryginał... np: hydrosztosy zaworowe tylko nalezy z INA kupowac....
co do napinacza - tylko to ma byc do silnika TDI bo od benzyny wyglądają na 1szy żut oka tak samo ale w żeczywistości -zapomnij ze od benzyniaka tam upchniesz - nie ma szans...przerobiłem ten temat u siebie jakiś czas temu...
co do napinacza - tylko to ma byc do silnika TDI bo od benzyny wyglądają na 1szy żut oka tak samo ale w żeczywistości -zapomnij ze od benzyniaka tam upchniesz - nie ma szans...przerobiłem ten temat u siebie jakiś czas temu...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Dzisiaj wymieniłem napinacz ale denerwujące mnie "świrczenie" z pod maski nie ustało.Zauważyłem że na tych 2 tulejkach ramienia napinacza jest wyczuwalny luz.Czy to może byc przyczyną tego świrczenia?Dodam że rolka napinająca nie ma żadnych luzów ale może to ona właśnie powoduje ten dźwięk?
- krzysiek582
- Czytacz
Alternator pracuje cicho.Te świszczenie wydobywa sie właśnie spod tej rolki dlatego najpierw pomyślałem że to napinacz jest słaby i stąd ten świst ale sie myliłem 

- krzysiek582
- Czytacz