Witam mam nastepujacy problem: wczoraj wieczorem podczas jazdy, pekl mi pasek od alternatora z winy napinacza bo drgal strasznie od jakiegos czasu i odnosnie tego mam pytanie.
1.Czy ten napinacz wymienia sie caly z obudowa czy wystarczy wymienic tylko rolke??
2.Nie pracowala pompa wody i lekko przegrzewalem golfika by wrocic o wlasnych silach (tzn jak temperatura prekraczala 100 st, to zatrzymywalem sie i czekalem az ostygnie do 90 i tak w kolko ) ale do 110 nie doszlo ani razu, i w zwiazku z tym mam pytanie dlaczego wentylator sie nie zalaczal???i czy bedzie to mialo wplyw na zywotnosc silnika???
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
tu masz rolka
http://moto.allegro.pl/item418390194_ro ... d_70_.html
silnik bedzie normalnie pracowal nic mu sie niestalo, wentylator sie niezalaczyl gdyz pompka nie pompowala wody
http://moto.allegro.pl/item418390194_ro ... d_70_.html
silnik bedzie normalnie pracowal nic mu sie niestalo, wentylator sie niezalaczyl gdyz pompka nie pompowala wody
- piotr0488
- Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
rolkka to mały pikuś. jeśli ci pret trzymający rolke nie rozwalił obudowy to kwestia wymiany tulejek prowadzacych go. tulejki ponoć 30zł kosztują i ponoc nie fajnie sie je wymienia. no i tez nie wiadomo w jakim stanie masz napinacz ten co jest koło pompy wtryskowej on nie jest takze tani.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Ok a juz sie balem ze silnik moglem zajechac , bo jest naprawde zdrowy i szkoda by bylo
Mysle ze sama wymiana rolki nic mi nie da bo ten pret i tak bedzie drgal, i po jakims czasie znowu wystrzepi mi pasek.Trzeba bedzie odzalowac po prostu i kupic kompletny napinacz o ile mozna cos takiego dostac?Dziekuje za pomoc. Pozdrawiam
Mysle ze sama wymiana rolki nic mi nie da bo ten pret i tak bedzie drgal, i po jakims czasie znowu wystrzepi mi pasek.Trzeba bedzie odzalowac po prostu i kupic kompletny napinacz o ile mozna cos takiego dostac?Dziekuje za pomoc. Pozdrawiam- stkprfritz
- Berbeć
napisz do tego kolesia i ci dobierze http://moto.allegro.pl/item418059134_tu ... _seat.html
- piotr0488
- Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Mam pytanko!
Prawdopodobnie mam zuzyty juz napinacz, tzn. cos mi za mocno klekocze silniczek w okolicach alternatora.
Ten napinacz ma srubke regulacyjna na klucz imbusowy, gdy ją 'leciutko' rusze kluczem to 'hałasowanie' znika.
Pytanie jest takie czy musze wymienic napinacz, czy mozliwa jest opcja aby odkrecic go i zalozyc odwrotnie?
Czy to da sie zrobic? Czy ta sprezyna w nim jest tak skrecona ze nie mozna takiej zamiany zrobic?
hmmmmmmmmm....
Prawdopodobnie mam zuzyty juz napinacz, tzn. cos mi za mocno klekocze silniczek w okolicach alternatora.
Ten napinacz ma srubke regulacyjna na klucz imbusowy, gdy ją 'leciutko' rusze kluczem to 'hałasowanie' znika.
Pytanie jest takie czy musze wymienic napinacz, czy mozliwa jest opcja aby odkrecic go i zalozyc odwrotnie?
Czy to da sie zrobic? Czy ta sprezyna w nim jest tak skrecona ze nie mozna takiej zamiany zrobic?
hmmmmmmmmm....
-

Robertuss - Members
- Rocznik: 1999
- Silnik: 2.8 AQD
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
-

Robertuss - Members
- Rocznik: 1999
- Silnik: 2.8 AQD
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
stkprfritz napisał(a):tzn jak temperatura prekraczala 100 st, to zatrzymywalem sie i czekalem az ostygnie do 90 i tak w kolko ) ale do 110 nie doszlo ani razu,
nie doszło w pobliżu czujnika temperatury a ile było w samym silniku to lepiej nie wiedzieć przecież nie miałeś żadnego obiegu w układzie i następnym razem to zadzwoń po znajomego niech Cię ściągnie a nie odpierniczaj takiej maniany

-

mani51 - Members