Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
mrugająca kontrolka oleju w 1.9gtd
witam jeszcze raz mam takze problem z mrugająca kontrolka oleju otoz dzieje sie to gdy silnik sie rozgrzeje i puszce go na wolne obroty to wtedy mrugnie mi sie kontrolka od oleju ale tylko czasem i niekiedy jak ostro skrece albo zahamuje. czasem tez mrugnie bezposrednio po odpaleniu(do momentu kiedy odpalal:() a potem wszystko ok. co to moze byc? poziom oleju ok wymienilem jakies 2 tygodnie temu razem z filtrem...
- art1809
- Czytacz
mozesz miec cos z czujnikiem zasniedzialy i dlatego glupieje...
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
Koledzy, nie zabija się posłańca bo przynosi złe wieści!
Przecież może naprawdę coś dziać się z ciśnieniem oleju, polecałbym dla pewności sprawdzić to ciśnienie u mechanika. A filtr nie jest czasem z Filtrona? Na forum już było o tym co dzieje się po wymianach oleju z wymianą na Filtrona. Polecam Mann
Przecież może naprawdę coś dziać się z ciśnieniem oleju, polecałbym dla pewności sprawdzić to ciśnienie u mechanika. A filtr nie jest czasem z Filtrona? Na forum już było o tym co dzieje się po wymianach oleju z wymianą na Filtrona. Polecam Mann
-

Zico63 - Members
Zico63 napisał(a):Na forum już było o tym co dzieje się po wymianach oleju z wymianą na Filtrona
co prawda ten problem mnie nigdy nie spotkał - ale też słyszałem o kilku przypadkach dziwnych zachowań po wymianie na filtrona ...
-

leopard - Members
Zico63, zakladam ze od strony technicznej jest wszystko wporzadku...
-

Golfik1986 - Ekspert
Tzn że ma tylko zły humor? Filtron to też technika ale rozumiem że Kolega ma na myśli: silnik jest sprawny - szwankuje coś zewnętrznego.
Okoliczności migania kontrolki nie wskazują na losowe zwarcia tylko coś z ciśnieniem.
Okoliczności migania kontrolki nie wskazują na losowe zwarcia tylko coś z ciśnieniem.
-

Zico63 - Members
mam tak tyci doswiadczenie z poprzedniej furki, kilka dni po wymianie oleju zaczela mi mrugac kontrolka od oleju i w moim przypadku okazalo sie ze to czujnik zawiodl na szczescie
ale nie mowie ze to moze byc cisnienie oleju ale wtedy to jush troche wiekszy bol
ale nie mowie ze to moze byc cisnienie oleju ale wtedy to jush troche wiekszy bol
-

Golfik1986 - Ekspert
Jsne, że tak! Tylko gdyby to było: czasem mi miga, czasem na dziurach, nie wiem dokładnie gdy.... to tak.
Jednak miga w/g opisu konkrenie po zejściu z wysokich obrotów na niskie (nagłe zmniejszenie ciśnienia oleju ale poza dopuszczalny zakres), co sugeruje dobrą pracę czujnika.
Trzeba się poprostu przyjrzeć i to naprawić bo może drobiazg a może coś więcej...
Jednak miga w/g opisu konkrenie po zejściu z wysokich obrotów na niskie (nagłe zmniejszenie ciśnienia oleju ale poza dopuszczalny zakres), co sugeruje dobrą pracę czujnika.
Trzeba się poprostu przyjrzeć i to naprawić bo może drobiazg a może coś więcej...
-

Zico63 - Members
Jsne, że tak! Tylko gdyby to było: czasem mi miga, czasem na dziurach, nie wiem dokładnie gdy.... to tak.
zwracam honory. u mnie migal na dziurach i czasem na wolnym mruglo i zaraz zgaslo. takze chyba masz racje w tym temacie..
-

Golfik1986 - Ekspert
• Strona 1 z 1