Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
mk3 GTD AAZ i piszczacy pasek wielorowkowy
ludzieee pomocy bo oszaleje, mam n owy pasek bo stary sie wysypał i po uruchomieniu auta pasek piszczy jak nawiedzony dopiero po 10 min jazdy przestaje..... co zrobic 

- jedrekk
- Czytacz
Hej, a jak wygląda napinacz, albo rolka ? Może też już się do wymiany nadają ?
Może pasek się zabrudził, jest tłusty ? Za jakiś czas albo samo przejdzie albo możesz spryskać go preparatem do pasków klinowych to złapie przyczepność i nie będzie się ślizgał.
Pozdro
Może pasek się zabrudził, jest tłusty ? Za jakiś czas albo samo przejdzie albo możesz spryskać go preparatem do pasków klinowych to złapie przyczepność i nie będzie się ślizgał.
Pozdro
Artystyczne lakierowanie motocykli i samochodów
- mihmih
- Czytacz
Re: mk3 GTD AAZ i piszczacy pasek wielorowkowy
jedrekk napisał(a):ludzieee pomocy bo oszaleje, mam n owy pasek bo stary sie wysypał i po uruchomieniu auta pasek piszczy jak nawiedzony dopiero po 10 min jazdy przestaje..... co zrobic
Jestes pewien ze to pasek
Wydaje mi sie raaczej ze to łozysko alternatora albo pompa wspomagania.Sprobuj popsikac na alternator i pompe wd40 moze przestanie!Mi tak piszczalo i tez myslalem ze to pasek a to bylo lozysko w alternatorze moze poprostu za mocn go naciagnoles i lozysko je sypie!
[ Dodano: 2009-01-16, 17:32 ]
mihmih napisał(a):Hej, a jak wygląda napinacz, albo rolka ? Może też już się do wymiany nadają ?
Pozdro
w silniku 1.9TD napinaczem jest alternator
- dmpiotr1
- Czytacz
Dla silnika AAZ stosowane były też alternatory z kołem pasowym ze sprzęgłem. Jeżeli masz akurat taki przyczyną hałasu może być właśnie to kółko.
- altera
- Berbeć
rolka od napinacza - koszt org 60zł około. Ja to samo miałem do wczoraj, wymieniłem rolkę i pasek i nastała cudowna cisza. Sprawdź najpierw rolkę.
Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
-

e2 - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Witam
A jak wygląda ta tulejka? też mam problem z tym piszczeniem i nie wiem co robić ... Jak te mrozy były wielkie to przywaliłem na lekko skreconych kołach w kraweznik. Od tamtego czasu wymieniłem pompe wspomagania bo sie rozsypała, zmieniłem paski od alternatora i wspomagania. Przez 200 KM bylo swietnie po czym znowu piszczy i przy skreconych lekko kołach i cofaniu, samochod wydaje z siebie dźwięk jak " dławiący się odkurzacz"
co to moze być ?
a i po otwarciu zbiorniczka wyrównawczego zamiast płynu jest piana...
A jak wygląda ta tulejka? też mam problem z tym piszczeniem i nie wiem co robić ... Jak te mrozy były wielkie to przywaliłem na lekko skreconych kołach w kraweznik. Od tamtego czasu wymieniłem pompe wspomagania bo sie rozsypała, zmieniłem paski od alternatora i wspomagania. Przez 200 KM bylo swietnie po czym znowu piszczy i przy skreconych lekko kołach i cofaniu, samochod wydaje z siebie dźwięk jak " dławiący się odkurzacz"
co to moze być ?
a i po otwarciu zbiorniczka wyrównawczego zamiast płynu jest piana...

-

Luzak54321 - Czytacz
Re: mk3 GTD AAZ i piszczacy pasek wielorowkowy
Widzicie ja miałem taki sam problem moja dziewczyna też w td jakoś tak jest ja u siebie założyłem nowy pasek ale nie dało sie jeździć więc założyłem stary popekany i było elegancko dlatego nie wiem.ale sądzę że pasek powinien troche pochodzic i sie dostosuje i powinno byc dobrze.
- słowik
- Berbeć
jedrekk napisał(a):dmpiotr1 napisał/a:
w silniku 1.9TD napinaczem jest alternator
u mnie jest napinacz, byly 2 rodzaje napinania paska w aaz..
poprostu pod alterkiem jest spręzyna, ktora napina pasek i tyla... rzadnej filozofii
poza tym ja zmienialem u siebie ten pasek rok temu i cholera teraz zaczela piszczec...
- rafal_z_ph
- Czytacz
witam
ja kiedyś też miałem ten sam problem po odpaleniu piszczał chyba w minutę kupiłem 2 paski "super" firmy gates i piszczały głośniej niż stary, ale jak to mówią do trzech razy sztuka i mój 3 pasek to continental contitech i nastała cisza:)
także materiał tego paska o niebo lepszy
polecam contitech
ja kiedyś też miałem ten sam problem po odpaleniu piszczał chyba w minutę kupiłem 2 paski "super" firmy gates i piszczały głośniej niż stary, ale jak to mówią do trzech razy sztuka i mój 3 pasek to continental contitech i nastała cisza:)
także materiał tego paska o niebo lepszy
polecam contitech
- sławek2705
- Czytacz