Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
metaliczne cykanie
wczoraj odpalilem golfa i slysze jakies cykanie metaliczne dzwiek dosyc sie przenosi ale wydaje mi sie ze to w okolicach altka rozrzadu i filtra powietrza dokladnie nie moge okreslic co to prosze o pomoc 

JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
wlasnie podpada mi to na lozyska altka bo stamtad dzwiek dobiega a druga sprawa mam spocona oslone plastikowa na rozrzadzie
-

Golfik1986 - Ekspert
pewnie uszczelniacz na wale puszczaGolfik1986 napisał(a):druga sprawa mam spocona oslone plastikowa na rozrzadzie
zdejmij pasek z niego i zakręć nim może coś usłyszysz niepokojącegowlasnie podpada mi to na lozyska altka bo stamtad dzwiek dobiega
-

golon113 - VIP
rozrzad ma jakies 30tysi. wydaje mi sie ze lozysko na altku sie konczy ale przy dzwieku diesla nie okreslisz tak szybko skad w poniedzialek bede musial jechac zobaczyc ale dziwne jak mi w skodzie padalo lozysko to strasznie wylo i ladowania nie mialem a teraz mam 14,5V czyli takie jak powinno byc.
-

Golfik1986 - Ekspert
no zobacze do poniedzialku pojezdze zobacze co bedzie dalej w poniedzialek uderze do znajomka
-

Golfik1986 - Ekspert
- slawek3032
nie wiem bo dzwiek sie przenosi nie moge dokladnie zlokalizowac. uszczelniacz jaki koszt????
-

Golfik1986 - Ekspert
Ja mam to samo. Rolka napinacza wydaje takie odgłosy. Zdejmij pasek od altka i wtedy odpal auto i zobacz czy ustanie. Jeżeli ustanie to rolka napinacza a jeżeli nie to łożyska.Nie kupuj rolki napinacza toprana bo to szajs za 20 zł i mi po 5 miesiącach już hałasuje. Pozdro
Ostatnio edytowano 26 gru 2009, o 13:16 przez Procent, łącznie edytowano 1 raz
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
mi jakiś czas temu też coś hałasowało- metaliczne ocieranie rzężenie. -pompę wody wymieniłem bo juz kucała, jeszcze była ori.
ale najpierw zdejmij pasiór i zobacz.czy to altek czy pompa wody. chyba ze układ napinajacy(trzaska pret napinacza.)
ale najpierw zdejmij pasiór i zobacz.czy to altek czy pompa wody. chyba ze układ napinajacy(trzaska pret napinacza.)
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi