Oczywiście wskaźnik analogowy nie pokazuje dokładnej temperatury więc wartości są przybliżoneModerator: Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Po dzisiejszych porannych obserwacjach temp na dworze (+3st), trasa 10km płynnej jazdy bez korków, po 5 km≈60*, po 7 km≈70*, po 10 km≈80*, potem musiałam już wysiadać
Oczywiście wskaźnik analogowy nie pokazuje dokładnej temperatury więc wartości są przybliżone
Oczywiście wskaźnik analogowy nie pokazuje dokładnej temperatury więc wartości są przybliżone-

łaksiak - Ekspert
-

TOMEK 84 - Members
dzisiaj przed pracą postanowilem nadłożyć kilkanaście km i zrobiłem tak 20 km więcej
maksymalna temperatura jaką osiągneła golfina to ok. 75stopni. czego to może być przyczyna? jak chwilke postoji to bardzo szybko temp. spada do ok. 55, 60.
Na co negatywnie tak niska temperaturo może wpłynąć?? może mieć zły wpływ na turbinę?
Jeśli mam do wymiany termostat bo tak wyżej czytałem to lepiej zrobić to teraz czy można na wiosnę?
maksymalna temperatura jaką osiągneła golfina to ok. 75stopni. czego to może być przyczyna? jak chwilke postoji to bardzo szybko temp. spada do ok. 55, 60.
Na co negatywnie tak niska temperaturo może wpłynąć?? może mieć zły wpływ na turbinę?
Jeśli mam do wymiany termostat bo tak wyżej czytałem to lepiej zrobić to teraz czy można na wiosnę?
-

hooki - Czytacz
hooki napisał(a):dzisiaj przed pracą postanowilem nadłożyć kilkanaście km i zrobiłem tak 20 km więcejmaksymalna temperatura jaką osiągneła golfina to ok. 75stopni. czego to może być przyczyna? jak chwilke postoji to bardzo szybko temp. spada do ok. 55, 60.
sprawdz termostat mogł sie zawiesic jak był otwarty
-

TOMEK 84 - Members
hooki napisał(a):na zgaszonym. A na odpalonym osiąga 70
Jutro kupuje termostat bo on chyba wszystkiemu winny
no to przecież normalne że temperatura spada jak zgasisz silnik
kupuj, w sumie nie duży wydatek tylko trzeba płyn spuścić a będziesz pewny że to nie on winny
![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
-

mani51 - Members
u mni ebyły identyczne objawy, dzis odebrałem samóchód po wymianie termostatu i czujnik hula
i tez zauwazylem ze golfik potrzebuje z 4 km zanim ruszy wskaźnik temperatury wiec wyglada to że to normalne jak zimno, tylko komputer pokazuje spalanie na poziomie 9-8 litrów, a ze do pracy mam akurat 5 km to mi srednia nieciekawa przez to wychodzi...
i tez zauwazylem ze golfik potrzebuje z 4 km zanim ruszy wskaźnik temperatury wiec wyglada to że to normalne jak zimno, tylko komputer pokazuje spalanie na poziomie 9-8 litrów, a ze do pracy mam akurat 5 km to mi srednia nieciekawa przez to wychodzi...
- Kopek
- Berbeć