Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Licznik sie przekrecil?????
Wie ktos cos na temat tego ze w golfie moze sie przekrecic licznik??? Doczytalem sie gdzies ze po przekręceniu kluczyka na wyświetlaczu pojawiają się litery i cyfry, jeśli ostatnie dwie to 02 to znaczy że licznik idzie już drugi raz czyli jedno 300 000 km już zrobił. Prosze o skomentowanie tego bo pierwszy raz slysze o czyms takim...
żyj chwilą...
-

tomek;) - Berbeć
po pierwsze pisze INS 02 i INS 01 jest też INS OL czyli przeglądy, jak jest wymieniany olej filtry itp należy po prostu skasować, jak minie ustawiony przebieg to odpowiednia informacja będzie przypominać np. o wymianie oleju
- pivvo
- Czytacz
ja mam IN 02
a tak pozatym na youtube
jest pare filmików jak golfik przekracza 300tys.. oglądnij se
a dzieje sie to ,że licznik wybija 300000km i zeruje sie i wszystko odnowa
słyszałem ,że jak ma sie przekrencony licznik to napis TOTAL swieci sie cały czas nad kilomertami
a tak pozatym na youtube
jest pare filmików jak golfik przekracza 300tys.. oglądnij se
a dzieje sie to ,że licznik wybija 300000km i zeruje sie i wszystko odnowa
słyszałem ,że jak ma sie przekrencony licznik to napis TOTAL swieci sie cały czas nad kilomertami

-

DJ Mays - Czytacz
Re: Licznik sie przekrecil?????
tomek;) napisał(a):Wie ktos cos na temat tego ze w golfie moze sie przekrecic licznik??? Doczytalem sie gdzies ze po przekręceniu kluczyka na wyświetlaczu pojawiają się litery i cyfry, jeśli ostatnie dwie to 02 to znaczy że licznik idzie już drugi raz czyli jedno 300 000 km już zrobił. Prosze o skomentowanie tego bo pierwszy raz slysze o czyms takim...
MOŻESZ SAM TO WYKASOWAĆ http://vwforum.pl/porady/html/inspekcja.htm . POZDRAWIAM
-

sewek - Berbeć
DJ Mays napisał(a):
a tak pozatym na youtubejest pare filmików jak golfik przekracza 300tys.. oglądnij se
a dzieje sie to ,że licznik wybija 300000km i zeruje sie i wszystko odnowa![]()
kiedyś jak nie było liczników elektronicznych to ze względów ekonomicznych mechanizmy liczników miały pięć liczb (bębenków) zliczających przebieg i w ten czas po przejechaniu 100 tyś kilometrów licznik sie przekręcał, dzisiaj nie widzę powodów aby np. licznik kasował się po 300 tyś kilometrów podejrzewam że jest to jakiś triczek
- pivvo
- Czytacz
Czytając wypowiedzi z vwgolf.pl odnośnie tego czy napis TOTAL znika po przejechaniu 300tys. km :
,a więc oryginalnie znika ... ale to nie problem przywrócić go dla fachowca
covacsxxx napisał(a):zgadza sie tak wlasnie jest
a co do cofania licznika to juz chyba co bardziej beystrzy specjalisci od licznikow umieja total przywrocic po przekreceniu licznika.
Matix napisał(a):Tak, to co mówil mój poprzednik zgadza się.
,a więc oryginalnie znika ... ale to nie problem przywrócić go dla fachowca

-

Aro - VIP
- Rocznik: 2000
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe