Witam kolegów
Mam problemik z mrugającą kontrolką świec żarowych,kontrolka mruga tylko na uruchomionym silniku i po chwili gaśnie żeby np: po 5min.znów się włączyć i po chwili wyłączyć i tak w kółko.
Auto nie traci mocy,ciągnie równo,bez problemu odpala,dodam jeszcze że ostanio miałem problemy ze światłami stopu i najprawdopodobniej od tego momentu kontrolka zaczeła mrugać,wiem że problem ze światłami stopu jest sygnalizowany przez kontrolke świec,czujnik stopu wymieniłem ale problem pozostał.Proszę o pomoc.
Pzdr.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Kontrolka świec żarowych
Ostatnio edytowano 18 lip 2009, o 13:06 przez Jake88, łącznie edytowano 1 raz
-

Jake88 - Czytacz
Jake88, sprawdz na vagu o co chodzi. Ale z reguly jesli kontrolka miga caly czas to jest problem z czujnikiem swiatel stopu. Wykasowac blad w sterowniku i zobaczyc czy sie bedzie swiecic dalej.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
- Bradley
- Fanatyk
dokładnie może i osprzęt wymieniłeś ale zapewne nie skasowałeś błędu w ECU tak jak pisze kolega podepnij się pod VAGa i wykasuj błędy
jak błąd pozostanie to zapamiętaj kody błędów i zgłoś sie na 4um
jak błąd pozostanie to zapamiętaj kody błędów i zgłoś sie na 4um
-

marcinkoz2910 - Members
ok.dzięki za rady w najbliższych dniach postaram się sprawdzić go vagiem.
[ Dodano: 2009-07-17, 12:17 ]
Witam ponownie
Golfik był podpięty pod VAG-a, błąd związany z kontrolką świec był kasowany wiele razy lecz w czasie jazdy znów kontrolka zaczyna mrugać,
lecz gdy nacisne hamulec kontrolka pzestaje mrugać na kilka minut,
po czym znów się zapala,(hamulec i gaśnie ).
Z tego co diagnosta mówił to musi być ten czujnik walnięty,nawet nie ma regulacji tej "stopki"przy czujniku(oryginał miał).
Koledzy jaki będzie koszt oryginalnego czujnika w ASO,wiem że oryginalne części VW w ASO nie należą do najtańszych.
pzdr.
[ Dodano: 2009-07-17, 12:17 ]
Witam ponownie
Golfik był podpięty pod VAG-a, błąd związany z kontrolką świec był kasowany wiele razy lecz w czasie jazdy znów kontrolka zaczyna mrugać,
lecz gdy nacisne hamulec kontrolka pzestaje mrugać na kilka minut,
po czym znów się zapala,(hamulec i gaśnie ).
Z tego co diagnosta mówił to musi być ten czujnik walnięty,nawet nie ma regulacji tej "stopki"przy czujniku(oryginał miał).
Koledzy jaki będzie koszt oryginalnego czujnika w ASO,wiem że oryginalne części VW w ASO nie należą do najtańszych.
pzdr.
-

Jake88 - Czytacz
• Strona 1 z 1