Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Kontrolka podgrzewania świec 1,9TDI nie świeci
witam, kupiłem golfa 1,9 tdi i mam pytanie czy podczas włączenia zapłonu powinna świecić kontrolka z podgrzewania świec (taka spirala) ? Bo mi nie świeci, ani przez chwile.
- seba2x
- Czytacz
Powinna się świecić. Świece w takiej temperaturze jaka jest teraz to powinna zaświecić się na około 1- 2 s. Gdy jest temperatura niższa niż +5*. Świece nagrzewają się dłużej (dłużej pali się kontrolka).
Sprawdź przekaźnik 103. Znajduje się on w skrzynce bezpieczników.
Sprawdź przekaźnik 103. Znajduje się on w skrzynce bezpieczników.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
dokładnie tak jak Palio pisał przekażnik 103 też tak mi sie stało kiedyś 

Mój GOLF moj-golf/joker-1-9-tdi-t61143.html
-

hanawald - Members
- Rocznik: 97
- Silnik: 1.9 tdi
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
jesli kontrolka nie swieci a silnik zapala - masz problem z zarowka w zegarach - VCDS/VAS lub inny tester diagnostyczny poinformuje o tym fakcie bledem ...
jesli silnik nie pali - wyciagnij przekaznik 109 - rozbierz go - przelutuj - sieczkarnie maja to do siebie ze lubia drgac - w przekazniku pekaja lutowania wynikiem czego masz brak kontaktu na jego nogach = brak zasilania ECU
jesli silnik nie pali - wyciagnij przekaznik 109 - rozbierz go - przelutuj - sieczkarnie maja to do siebie ze lubia drgac - w przekazniku pekaja lutowania wynikiem czego masz brak kontaktu na jego nogach = brak zasilania ECU
-

leopard - Members
u mnie świeciła ale nie świeci, z tym że ja dokładałem MFA na wiązce z benzyny i nie dołożyłem sobie brakującego przewodu.
wielki problem to nie jest, bo ja zamiast kontrolki słucham przekaźnika, ('cyknięcie' jest dość głośne) ale kabel wcześniej czy później dołożę.
wielki problem to nie jest, bo ja zamiast kontrolki słucham przekaźnika, ('cyknięcie' jest dość głośne) ale kabel wcześniej czy później dołożę.
- dzejson
- Czytacz
• Strona 1 z 1