Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Kontrolka ciśnienia oleju
Witam mam taki problem a jednocześnie potanie w niedzielę podczas jazdy po przejechaniu około 50 km zaczeła migać kontrolka oleju razem z sygnałem takim piskliwym jak kontrolka się zaświeciła to i był pisk po zatrzymaniu wułonczeniu silnika i ponownym uruchomieniu działało normalni i można było dalej jechać takie coś już miałem parerazy 1.9 td AAZ 94
- kerad40
- Czytacz
-

hali - Badacz tematu
kerad40, zobacz czy na filtrze oleju z czujnika (sa dwa lub jeden, dwa w przypadku mfa w aucie), nie cieknie olej. Ja mialem taki sam objaw jak Ty, kontrolka, brzeczyk, po zgaszeniu silnika i odpaleniu przestalo.
Koszt czujnika jakies 30 zł.
Koszt czujnika jakies 30 zł.
Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
-

Sivy - Members
dawidg87 napisał(a):bo skoro pika to według mnie najprawdopodobniej spadł Ci poziom oleju poniżej dopuszczalnego minimum
w golfach nie ma czujnika poziomu oleju. te czujniki które sa w układzie to sa tylko czujniki ciśnienia oleju.
co do czujnika- 1 jest w podstawie filtra oleju a 2gi z boku głowicy nad króćcem wodnym.
może nie być uszkodzenia zewnętrznego czujnika -tylko sam w sobie csie uszkodził.
ale który....
najlepiej mieć na podmiankę.
dobrze było by sprawdzić ciśnienie oleju ze względu ze może czujniki są dobre a coś w silniku się dzieje i czujnik daje ci o tym znać...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1