I czy kupic nowe , czy uzywane... z uzywanym jest ten bol ze nie wiem co kupuje nie sprawdze dopuki nie zaloze ... a slychac juz je jak smiglo od helikoptera;pModerator: Moderator
• Strona 1 z 1
kolo pasowe
witam .. orientuje sie ktos w cenie kola pasowego na wal (1,9 td)
I czy kupic nowe , czy uzywane... z uzywanym jest ten bol ze nie wiem co kupuje nie sprawdze dopuki nie zaloze ... a slychac juz je jak smiglo od helikoptera;p
I czy kupic nowe , czy uzywane... z uzywanym jest ten bol ze nie wiem co kupuje nie sprawdze dopuki nie zaloze ... a slychac juz je jak smiglo od helikoptera;p-

igor89xx - Czytacz
igor89xx napisał(a):witam .. orientuje sie ktos w cenie kola pasowego na wal (1,9 td)I czy kupic nowe , czy uzywane... z uzywanym jest ten bol ze nie wiem co kupuje nie sprawdze dopuki nie zaloze ... a slychac juz je jak smiglo od helikoptera;p
Buja Ci się to koło? Jak tak to uważaj bo możesz ściąć klin na wale.
- koVWal
- Berbeć
igor89xx napisał(a):Tak buja sie i dlatego chwilowo nie odpalam autka bo wiem czym to grozi , ale ciezko jest gdzies znalez uzywke , nowe kosztuje od 400 do 700 zeta
To masz klin już lekko ścięty. Weź sfrezuj wał i śmigaj

- koVWal
- Berbeć
igor89xx, daj 200 i sprzedam ci używkę bo reozumiem że o to ci chodzi http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d6c ... 57d05.html
- darkker
- Badacz tematu
kolo juz wyminilem ale niestety poprawa jest tylko malutka , i teraz panowie jak sprawdzic ten klin na wale i gdyby byl juz wyrobiony to jak go naprawic
zbytnio nie mam ochoty na wyciaganie calego walu
czytalem ze to jakas wada fabryczna tych silnikow...
sam silnik pracuje jak igielka , rowniutka praca , zero dymku (nawet jak zimny) , zrywny az go szkoda
[ Dodano: 2011-04-02, 08:51 ]
tzn szkoda go przez to bicie a nie dlatego ze jest zrywny
zbytnio nie mam ochoty na wyciaganie calego walu
czytalem ze to jakas wada fabryczna tych silnikow...
[ Dodano: 2011-04-02, 08:51 ]
tzn szkoda go przez to bicie a nie dlatego ze jest zrywny

-

igor89xx - Czytacz
ściągasz koło zebate z wału i widzisz czy klin jest dobry czy nie. naprawia się go poprzez wymiane koła i szlifuje sie czoło wału. są specjalne frezy do tego. http://allegro.pl/listing.php/search?ca ... Poka%C5%BC. pozatym jak piszesz że pali na dotyk zero dymu to wątpie byś miał walnięty klin na wale. przerabiałem ten temat jak jest lin wywalony to daje dyma i ciężko pali.
znajomy miał coś podobnego a passacie b4. silnik igła a koło mu biło a okazało się że pompa wspomagania nie była przykręcona na wszystkie śruby i drżałą a napędzana jest z wału. jakieś naprężenia czy coś bądz co bądz przykręciliśmy ją i koło nie bije (oczywiście czysty przypadek że tak wyszło)
znajomy miał coś podobnego a passacie b4. silnik igła a koło mu biło a okazało się że pompa wspomagania nie była przykręcona na wszystkie śruby i drżałą a napędzana jest z wału. jakieś naprężenia czy coś bądz co bądz przykręciliśmy ją i koło nie bije (oczywiście czysty przypadek że tak wyszło)
- darkker
- Badacz tematu
temacik już załatwiony , okazało się ze poprzedni właściciel nie wymienił kola tylko napawał klin i zamontował je z powrotem ( tak własnie naprawiają Niemcy
). Teraz juz jest tylko baaaardzo minimalne bicie ale na to juz nie da rady......
). Teraz juz jest tylko baaaardzo minimalne bicie ale na to juz nie da rady......-

igor89xx - Czytacz
• Strona 1 z 1