wielkie dzieki za odp:) w najbliższym czasie pojade na komputer ,a z tymi obrotami to musze popytac sie o dobrego fachowca od diesli w mojej okolicy
pozdrawiam
[ Dodano: 2008-07-29, 00:25 ]
Mam nastepny problem:(
Otóż chodzi mi o turbo w moim AAZ. Wydaje mi sie ze turbina ledwo zipie i nie ładuje juz tego co powinna.... Ogólnie osiągi gorsze od poprzednika.jest to silnik z 93 roku nie wiem jeszcze jaka tam siedzi ale jutro sie dowiem(rura od filtra i wiem juz:D) Buda jest z 97 roku i z tego roku silnik wraz z turbo raczej na 100%sprawnym lezy w garazu. wiem ze napewno bedzie pasował kolektor wydechowy i dolot od silnika z 97r tylko mam jedno pytanie odnosnie turbo.
Do czego słuzy ta srubka na tym precie?? Bo jak silnik sie sypał to szwagier z ciekawosci pokrecił sobie tam troche i juz nie jest jak seria :green_fuck: A chce sobie przełozyc całe te turbo z kolektorami i zobaczyc jak bedzie chodził na tym. Wiem ze to jest cos od ustawiania doładownia i stąd moje obawy zeby nic nie schrzanić bo nie chce kupywać zaraz 3 turbo. ten pret chodzi ciężko i jakby był w tym samym miejscu non stop. jakbym skrecił te sróbki czyli go zablokował to bedzie to seryjne ustawinie czy może moj szwagier juz je przestawił i bedzie miało mniejsza wartosc od seryjnego? Podejrzewam ze bez wskażnika doładowania sie nie obejdzie. No ale zawsze warto zapytac fachowców :bigok: Dodam jeszcze foto obecnego turbo które juz na wierzchu sie prezentuje nie zabardzo...
Nie wiadomo skąd sadzi olejem do góy
pozdrawiam i licze na pomoc:)
[ Dodano: 2008-07-30, 00:48 ]Z obrotami chyba sobie sam poradze

A z tym turbo to na dniach zamawiam wskaźnik i sie okaze ktore ile pompuje i jesli ten pret jest od doładowania to zobacze ile tamta wydmucha
Lecz jakis fachowiec mogłby sie wypowiedzdziec w temacie
pozdrawiam
[ Dodano: 2008-07-30, 00:52 ]Sorka za zmiane nazwy tematy ale mam jednak kilka problemow i zapytań i nie chce non stop zakładac nowego tematu..