Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
kat-out dziwny problem
witam,skusiłem się na wywalenie wnętrza kata,po odpaleniu wiadomo troche sadzy poszło i mała przygazówka i silnik zaczoł kulać jak by na 2 lub 3 gary chodził,z ledwością wjechałem z powrotem do garażu na 1dynce,odpaliłem jeszcze raz i dalej kulał i po chwili zaczoł normalnie pracować i zaczoł przydymiać na błekitno-szary,kat był zapchany i czy muszę od nowa ustawiać dawke paliwa obecnie mam coś ok 3mg i co to za dziwny objaw mógł by być ze silnik tarabanił i chciał z pod maski wyskoczyś,egr zaślepiony mam jeszcze rezystor 430ohm założony z przełącznikiem na pompie,po załączeniu i lekim przygazowaniu z tyłu czarno
- blabson
- Czytacz
Też tak miałem po wywaleniu kata i zimą przy dużych mrozach gdy silnik jeszcze sie dobrze nie nagrzał dałem mu niechcący fakt faktem więcej obrotów i stąło się tak jak napisałeś. Dowiedziałem się że któryś z zaworów na cylindrze się podwiesił. Po zgaszeniu postał trochę i do tej pory śmiga normalnie. Nie przejmuj się to nic strasznego 

-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Z katalizatorem czy bez ten silnik zawsze bedzie podwieszal zawory na zimnym nie rozgrzanym silniku
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
- Bradley
- Fanatyk
to co mam teraz zrobić z tymi podwieszonymi zaworami? wczoraj ustawiłem dawke vagiem na 4mg i po lekkim przygazowaniu nadal kopci jak by miał za dużą dawke,z katem tego problemu nie było ale teraz jest bardziej zrywniejszy
- blabson
- Czytacz
Bradley napisał(a):Z katalizatorem czy bez ten silnik zawsze bedzie podwieszal zawory na zimnym nie rozgrzanym silniku
swiete slowa , takie urok tych silnikow
niema sie co przejmowac wystarczy jezdzic z glowa-

bioly21 - Gaduła
ja miałem tak samo ale wymieniłem olej z półsyntetyka na pełen i teraz tych objawów niema. wystarczyło że przegazowałem do 5 tyś i wariował i kopcił na niebiesko zrobiłem 10 tys na pełnym syntetyku teraz jest elegancko.
- Mariusz164
- Badacz tematu
• Strona 1 z 1