Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
jazda na oleju z kurczaka
witam, mam dostep do oleju zwierzecego, a mianowice tłuszczu ktury wytopił sie z kurczaka smarzonego na roznie. po podgrzaniu do 50-60st olej jest rzadziutki, po przefiltrowanie nie ma zadnych zanieczyszczen, zrobiłem prube, odłaczyłem wezyki od paliwa i włozyłem je do butelki z tym własnie olejem, silnik zapalił normalnie, chodził na wolnych obrotach z 10min, puzniej zrobiłem mała przejadzjke (z 10km) i silnik chodził normalnie, jedynie troszke mocniej dymił, przyspiecha i predkosc porównywalna z ropa. jezdziłem na samym oleju, bez dodatku ropy. co o tym myslicie?? nie stanie sie nic z pompa wtrryskowa i wtryskami?? bo moge miec taki olej po 50gr za litr!! wiec jazda praktycznie za darmo, ale co z silnikiem?? mam golfa 2, 1.6d. i nie chodzi mi o jazde na rzpakowym lub slonecznikowym oleju, tylko to olej zwierzecy
- sawmen
- Berbeć
od gazu się silnik szybciej zuzywa a od oleju (tzn. wytopionego tłuszczu) to juz lepiej nie myśle. chyba założe temat: czy jak sie zleje do baku to sie nic nie stanie i czy bedzie mniej palił bo mi sie czesto chce lac a po co to wpuszczac do kibla jak mozna do baku! 
-

buli84gt - Czytacz
buli84gt, ostro pojechales
jak bys chcial troszkie oddemnie to powiedz to bede Ci odlewal do kanistrow i na majowce za 0,30gr. za litr ci sprzedam ok (dla stalych klientow znizka 0,05gr.) haha.
pzdr.
a co do tego oleju to jak chcesz odstawic samochod na SZROT to rob tak
he

jak bys chcial troszkie oddemnie to powiedz to bede Ci odlewal do kanistrow i na majowce za 0,30gr. za litr ci sprzedam ok (dla stalych klientow znizka 0,05gr.) haha.
pzdr.
a co do tego oleju to jak chcesz odstawic samochod na SZROT to rob tak
he

-

K@mil - POMOCNIK

K@mil napisał(a):jak chcesz odstawic samochod na SZROT to rob tak
... nic dodać nic ująć!!!!
[ Dodano: 2008-03-03, 21:30 ]
Silnik:: 1,6 b+gaz oraz mk1 1.1 lpg : jeszcze do benzyniaka chciałeś tego nalać??? sorry ale inaczej jak głupota tego nazwac nie mozna
-

buli84gt - Czytacz
buli84gt ale mnie rozbawiles, do lez sie usmialem...
Kamil na Majowce to Buli by uzbieral paliwa na dobre 300 tys km
ale powracajac do tematu to Sawmen dlugo nie pojezdzisz w ten sposob... lepiej juz doplacic do napedowki i byc spokojnym o swoj silnik..
Moi znajomi lali olej roslinny do baku i najczesciej siadaly: lozyska w turbinie,uszkodzona pompa wtryskowa,smalec pod pokrywa zaworow, zatarte zawory w gniazdach. czesc z nich jezdzi juz komunikacja miejska lub sa splukani z kasy w wyniku naprawy
a wiec chcesz aby twoj Diesel dlugo pozyl posluchaj sie kolegow.

Kamil na Majowce to Buli by uzbieral paliwa na dobre 300 tys km
ale powracajac do tematu to Sawmen dlugo nie pojezdzisz w ten sposob... lepiej juz doplacic do napedowki i byc spokojnym o swoj silnik..
Moi znajomi lali olej roslinny do baku i najczesciej siadaly: lozyska w turbinie,uszkodzona pompa wtryskowa,smalec pod pokrywa zaworow, zatarte zawory w gniazdach. czesc z nich jezdzi juz komunikacja miejska lub sa splukani z kasy w wyniku naprawy
a wiec chcesz aby twoj Diesel dlugo pozyl posluchaj sie kolegow.

****Volkswagen****Team****Łódź****
-

dr.pajchiwo - Czytacz
troche dziwne jest to uczucie stac na parkingu i slyszec ludzi dookola mowiacych : "co tak jedzie frytkami, przeciez nie ma tu zadnego baru"

****Volkswagen****Team****Łódź****
-

dr.pajchiwo - Czytacz