Moderator: Moderator
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
mike102, a kolega był w rozlewni mobila i castrola?? bo mój był i wiadział jak sie do baniek leje olej lotosa a ludzie płacą z opakowanie...nie wierz ale taka jest prawda.
jak rozbierzesz silnik albo bedziesz zmieniał uszczelkę jakąś to zwróć uwage na nagar na pokrywie wałka rozrządu lub zobacz ile masz nagaru w kolektorze ssącym.to są własnie te wasze mobile, castrole itp...
jak rozbierzesz silnik albo bedziesz zmieniał uszczelkę jakąś to zwróć uwage na nagar na pokrywie wałka rozrządu lub zobacz ile masz nagaru w kolektorze ssącym.to są własnie te wasze mobile, castrole itp...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Witam. Przeczytałem cały temat i mam podobny problem. Kupiłem auto. wymieniłem filtr i olej na castrol 10W40. 3 tys km przejechałem bez zastrzeżeń. A od wczoraj mam ten problem o którym mówią poprzednicy, a więc świecąca się (migająca ze 3 razy) przez chwile po odpaleniu auta kontrolka oleju. To chyba nie jest normalne skoro wcześniej tak nie było. Kontrolka oleju zapala się gdy coś z olejem dzieje się niedobrego, tylko pytam co?
Nie mam golfa. Pytam w imieniu szwagra 

-

Scooby - Czytacz
SotoM napisał(a):mike102, a kolega był w rozlewni mobila i castrola?? bo mój był i wiadział jak sie do baniek leje olej lotosa a ludzie płacą z opakowanie...nie wierz ale taka jest prawda.
jesli tak piszesz, to myslisz ze ten co ty uzywasz jest inaczej robiony?
zreszta, po co te nerwy?
ps. lotosa to ja sobie lalem do poloneza kiedys, bo jemu i tak juz nic by nie pomoglo

-

mike102 - Badacz tematu
Scooby napisał(a):Witam. Przeczytałem cały temat i mam podobny problem. Kupiłem auto. wymieniłem filtr i olej na castrol 10W40. 3 tys km przejechałem bez zastrzeżeń. A od wczoraj mam ten problem o którym mówią poprzednicy, a więc świecąca się (migająca ze 3 razy) przez chwile po odpaleniu auta kontrolka oleju. To chyba nie jest normalne skoro wcześniej tak nie było. Kontrolka oleju zapala się gdy coś z olejem dzieje się niedobrego, tylko pytam co?
ja mam tak samo.odpalam rano motor i kontrolka mryga 3 razy bo przez ten czas olej dostaje sie do całego układu.
-

SotoM - Members
SotoM napisał(a):Scooby napisał(a):Witam. Przeczytałem cały temat i mam podobny problem. Kupiłem auto. wymieniłem filtr i olej na castrol 10W40. 3 tys km przejechałem bez zastrzeżeń. A od wczoraj mam ten problem o którym mówią poprzednicy, a więc świecąca się (migająca ze 3 razy) przez chwile po odpaleniu auta kontrolka oleju. To chyba nie jest normalne skoro wcześniej tak nie było. Kontrolka oleju zapala się gdy coś z olejem dzieje się niedobrego, tylko pytam co?
ja mam tak samo.odpalam rano motor i kontrolka mryga 3 razy bo przez ten czas olej dostaje sie do całego układu.
ale wcześniej tak nie miałem. Czyli wszystko jest okej?
-

Scooby - Czytacz
-

SotoM - Members
Scooby napisał(a):SotoM napisał(a):Scooby napisał(a):Witam. Przeczytałem cały temat i mam podobny problem. Kupiłem auto. wymieniłem filtr i olej na castrol 10W40. 3 tys km przejechałem bez zastrzeżeń. A od wczoraj mam ten problem o którym mówią poprzednicy, a więc świecąca się (migająca ze 3 razy) przez chwile po odpaleniu auta kontrolka oleju. To chyba nie jest normalne skoro wcześniej tak nie było. Kontrolka oleju zapala się gdy coś z olejem dzieje się niedobrego, tylko pytam co?
ale wcześniej tak nie miałem. Czyli wszystko jest okej?
Jest ok, u mnie raz mryga.
-

mike102 - Badacz tematu
Przeczytałem w "10 przykazaniach dla Diesla" takie coś "Olejem syntetycznym lej turbo-traktora ziomie ,bo minerałem poić go będziesz tylko na złomie" to znaczy,że mineralny jest do dupy ? mam Golfa TDI 90 km z przebiegiem 260.000 i dotychczasz lałem półsyntetyk ale na stacji diagnostycznej gdzie wymieniałem olej polecili mi mineralny bo powiedzieli,że na taki duży przebieg powinienem jeźdźić na mineralnym no i jeżdże na minerale "Mobil 1" 15w40 i to znaczy,że on jest do kitu
POMOCY
POMOCYShaft
- ***Dj Shaft***
- Berbeć