Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
w naszych dieslach jak od wymiany do wymiany się doleje 100 ml oleju to nie ma się co martwić. Tak być musiigor89xx, to kolega miał fart. mój kolega w audi a6 2.5 TDI przejechał 25 tys i już turbina zaczyna przyhaczać i są luzy. wcześniej miał 10w40 i nic się nie działo
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
GrZeChU91 napisał(a):Maciek1Z, jesli byl np 15W40 przeplucze Ci silnik..... duze ubytki oleju..... a jesli 5W40 to nic.....
Cholera, nie przeplukalo mi silnika. A mialo? Przeszedlem z 10W40 na 5W40
Oprocz parametrow lepkosci sa tez inne jak np. liczba zasadowa...
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
- Bradley
- Fanatyk
Ja też przesiadłem się już jakiś czas temu z 15w40 na 10w40 i jakoś nie zaczęło mi ani się z silnika lać, ani nie zaczął spalać oleju...
Nadal między jedną a drugą wymianą oleju nie muszę nic dolewać...
I zrobiłem to po prostu wylewając starą 15-stę(Mobil1) i zalewając nową 10-kę(Motul) bez jakiegokolwiek czyszczenia czy płukania.
Dlatego twierdzenia, że nie zmienia się oleju na rzadszy, czy na olej innego producenta są dla mnie kompletnie bezpodstawne.
Tak naprawdę to wszystko zależy od stanu silnika a nie od przejechanych kilometrów.
Nadal między jedną a drugą wymianą oleju nie muszę nic dolewać...
I zrobiłem to po prostu wylewając starą 15-stę(Mobil1) i zalewając nową 10-kę(Motul) bez jakiegokolwiek czyszczenia czy płukania.
Dlatego twierdzenia, że nie zmienia się oleju na rzadszy, czy na olej innego producenta są dla mnie kompletnie bezpodstawne.
Tak naprawdę to wszystko zależy od stanu silnika a nie od przejechanych kilometrów.
-

Snejk18 - Fanatyk