Witam serdecznie. Jak w temacie. Mam Golfa 3 i nie wiem czy to jest TDI czy TD. Możecie dać mi fotkę silnika 1,9 TDI albo samego intercoolera. Mam już auto od czerwca i robiłem w nim już kilka remontów. Mój mechanik (nie jest profesjonalistą) mówi mi że to silnik TD a ja do tej pory kupowałem części do TDI i pasowały (sprzęgło, klocki hamulcowe, rozrząd, tuleje itp.) Jak to sprawdzić? Jestem totalnie zielony i proszę o wyrozumiałość.
Pozdrawiam
Ps. W dowodzie rejestracyjnym mam, że 1,9 D i 66 KM. Trochę pogmatwane. Chyba jakaś pomyłka, bo turbinę ma na pewno.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Jak wygląda silnik 1,9 TDI ?
Golf III 1,9 TDI 95r
-

Bronek - Berbeć
Masz, porównaj sobie
http://www.golf3.pl/topics28/zdjecia-si ... t14332.htm
http://www.golf3.pl/topics28/zdjecia-si ... t14332.htm-

Karol B. - Members
kolego toże masz w dowodzie 1.9 D to nie problem bo ktoś pewnie swapa zrobił a jeżeli sprzęgło od tdi paowało to masz duże szanse że to tdi no chyba że silnik TD a skrzynia tdi
-

Pozor - Members
Dzięki za odzew. Czyli raczej mam TDI. Mój silnik wygląda tak:
Widzę, że silniki TD nie mają przepływomierza. Znam tą część, ponieważ miałem okazję ją dawać do naprawy. A gdzie znajduje się intercooler?
Widzę, że silniki TD nie mają przepływomierza. Znam tą część, ponieważ miałem okazję ją dawać do naprawy. A gdzie znajduje się intercooler?
Golf III 1,9 TDI 95r
-

Bronek - Berbeć
Bronek napisał(a):A gdzie znajduje się intercooler?
2 rury co obok aku idą do niego właśnie
Czyli za lewą dolną kratką (siedząc za kierownicą). Zajrzyj pod spód przed przednim lewym kołem 
-

Karol B. - Members
• Strona 1 z 1