Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Jak uszczelnic pompe paliwa wtrysku golf 3 1,9tdi 1994r.
Mam problem z cieknącą pompa..byla wymieniona uszczelka oryginalna ale niestety po penym czasie z now zaczelo cieknac.do deto jeszcze chyba uszczelka pod klawiatura silnika ,prosze o porade w sprawie pompy paliwa.
-

Szochu20 - Berbeć
Nie ten dzial kolego to po pierwsze!
Wymiana uszczelki pod klawiatura to 5min roboty.
Wyczysc pompe,yrob mala runde autem i zlukaj skad leci
Wymiana uszczelki pod klawiatura to 5min roboty.
Wyczysc pompe,yrob mala runde autem i zlukaj skad leci
- Poldek
- Fanatyk
Pompę musisz zdemontować lub dać mechanikowi do demontażu i nieść do pompiarza. Koszt uszczelnienia to ok. 300-350 zł. Najpierw poczytaj na necie lub popytaj w okolicy o fachowca a partaczy omijaj szerokim łukiem. Wątpię żebyś sam uszczelnił. Koszt nie jest taki duży a dobrze uszczelniona pompa posłuży Ci naprawdę długo. Będzie od razu wyregulowana o co naprawdę ciężko w garażu. Uszczelniaj całą ponieważ znając życie zużycie spowoduje również wyciek z innych uszczelek i za miesiąc będziesz miał ten sam problem. Sam ostatnio uszczelniałem i jestem bardzo zadowolony.
Moje vwozidełko: moj-golf/golf-3-by-bendi-t35710.html
- bendi86
- Badacz tematu
witam autko zaprowadzilem do pompiarza,za uszczelnienie pompy + wymiana sterownika kosztowala mnie 400zł,autko po wymianie sterownika chodzi jednostajnie na obrotach jezdzi lepiej plynniej.dla mnie mechanik na plus pompa po wymianie uszczelek do tego uszczelniona z gwarancja na rok,a na sterownik 3 lata gwarancji.

-

Szochu20 - Berbeć
• Strona 1 z 1