czy mógłby mi ktoś opisac jak ustawiać kat wtrysku ?
dziekuje za wszelaką pomoc
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
jezeli nie dysponujesz odpowiednim sprzetem lepiej udac sie do zakladu poniewaz po ustawieniu trzeba sprawdzic komputerowo czy wszystko gra...
Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
-

Cysiu_NS - Gaduła
Cysiu_NS napisał(a):po ustawieniu trzeba sprawdzic komputerowo czy wszystko gra...
chyba w zegarku ...
to jest śieczkarnia - atm tylko zegar wchodzi w grę ... ustawiasz statycznie kąt wtrysku i tak zostawiasz - rozrządu nie trzeba luzowac
-

leopard - Members
Re: jak ustawia sie kat wtrysku
zgadzam sie z leopardem ustawic kat wtrysku, a jak nie masz pojecia o tym to nie pchaj rak do pompy bo bedzie wydatek
- robercik
- Badacz tematu
...coś więcej o ustawieniu kąta wtrysku?
Witam.
Reanimuję trochę ten temat, gdyż ostatnio udało mi się zdobyć fejsik i programik, i po podłączeniu otrzymałem dane, jak na załączonym obrazku...↓...
Samochód to: Golf III 1.9SDi 1995r. AEY
Moje pytanie to:
1) Czy kąt jaki pokazuje VAG jest prawidłowy?
2) W jaki sposób można zwiększyć ten kąt? Odciągając pompę od silnika, czyli w kierunku przodu auta ten kąt ulega zwiększeniu czy zmniejszeniu?

Reanimuję trochę ten temat, gdyż ostatnio udało mi się zdobyć fejsik i programik, i po podłączeniu otrzymałem dane, jak na załączonym obrazku...↓...
Samochód to: Golf III 1.9SDi 1995r. AEY
Moje pytanie to:
1) Czy kąt jaki pokazuje VAG jest prawidłowy?
2) W jaki sposób można zwiększyć ten kąt? Odciągając pompę od silnika, czyli w kierunku przodu auta ten kąt ulega zwiększeniu czy zmniejszeniu?

- kapsel2105
- Berbeć
kapsel2105 napisał(a):Odciągając pompę od silnika, czyli w kierunku przodu auta
w kierunku silnika
BTW - nie ma tragedii - jeśli nie masz problemu z odpalaniem porannym - odpuśc temat ... sprawdź tylko czy w 01->08->004 jest synchronizacja kąta wtrysku - jeśli jest - zostaw takie ustawienie
chyba że chcesz mieć koniecznie idealnie
-

leopard - Members
Więc może faktycznie zostawię to w spokoju. Mam nadzieje że w zimie nie będę musiał do tego wracać
Mógł byś napisać coś więcej o tej synchronizacji kąta?
To znaczy które parametry mam ze sobą porównać?
Napisałeś "01->08->004 jest synchronizacja kąta wtrysku" - powiedz dokładniej jak możesz o które wartości chodzi.
Niżej Screen ze wskazań:
Możesz mi powiedzieć czy są one prawidłowe?

Mógł byś napisać coś więcej o tej synchronizacji kąta?
To znaczy które parametry mam ze sobą porównać?
Napisałeś "01->08->004 jest synchronizacja kąta wtrysku" - powiedz dokładniej jak możesz o które wartości chodzi.
Niżej Screen ze wskazań:
Możesz mi powiedzieć czy są one prawidłowe?

- kapsel2105
- Berbeć
kapsel2105 napisał(a):Możesz mi powiedzieć czy są one prawidłowe?
tak są prawidłowe w 004 okienko 2gie i 3cie - parametry powinny być jak najbardziej zbliżone do siebie
moim skromnym zdaniem - w obecnym stanie nie będziesz musiał ingerowac (nawet zimą)
-

leopard - Members
• Strona 1 z 1