Moderator: Moderator
• Strona 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Ja ostatnio jeżdżę na bio tyle ze mam 1,9 diesel:D czyli klekot:) przepala bez problemu odpala normalnie jedynie jak zapale rano to czuć przez chwile fryty i muszę wymienić filtr paliwa bo już ma jakieś 50tys wiec czas moim zdaniem żadnej różnicy nie ma oprócz litrów w baku i kasy w portfelu.Moim zdaniem na stacjach i tak nie mamy czystego ON przecież wiadomo że każdy kombinuje i odlewa a czymś trzeba uzupełnić więc pewnie woda i opał albo OR.
- mati12fs
- Berbeć
golftd napisał(a):Ja tez śmigam na bio od 3 tygodni ,moze mi sie zdaje ,ale chyba silnik ciszej pracuje
4,28 litr
Bo paliwo Bio jest bardziej tłuste i moze to być dlatego
ja tez kiedys odczułem różnice w pracy silnika ale w dostawczaku 
-

K@mil - POMOCNIK

Ja sobie zatankowałem Bio kilka dni temu i wszystko byłoby fajnie gdyby nie to że przy kilku stopniach ( 4) długo chechłał zanim odpalił
więc najlepiej to tankować jak będzie już naprawdę ciepło, a poza tym cały czas zapach frytek ale przyjemne nawet, osiągi takie same jeśli nie lepsze noi może ttrochę ciszej pracuje
więc najlepiej to tankować jak będzie już naprawdę ciepło, a poza tym cały czas zapach frytek ale przyjemne nawet, osiągi takie same jeśli nie lepsze noi może ttrochę ciszej pracujehamownia to takie miejsce, gdzie sie chamy spotykają i wymieniają wykresami...
-

marcusblue - Czytacz
trzymaj go w garażu to nie będzie proglemu
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
nie chodzi o garaż, bo na ropie normalnie odpala, po prostu jest trochę za zimno na bio
hamownia to takie miejsce, gdzie sie chamy spotykają i wymieniają wykresami...
-

marcusblue - Czytacz
Ja jezdzilem tez na BIO i powiem tak
Wtryski mam przez to do wymiany
a jezdzilem jakos 5 miesiecy .
Wtryski mam przez to do wymiany
a jezdzilem jakos 5 miesiecy .piatek0302
-

Piatek TDI - Berbeć
Piatek TDI, a zanim testowałes bio sprawdzałęs wtrysk pompe?
bo widze że każdy tu opisuje problemy które tródno uzasadnic ale że leją bio to jest wymówka...
tak jak czarny kot przebiega droge a my najbliższe złe wydażenie przypisujemy do tego
A wienc zanim ktoś napisze że bio jest sprawcą awari to niech kupi 2 auta i zalewa jeden bio drugi zwykłym i w tedy oceni a i to nie będzie miarodajne
bo widze że każdy tu opisuje problemy które tródno uzasadnic ale że leją bio to jest wymówka...
tak jak czarny kot przebiega droge a my najbliższe złe wydażenie przypisujemy do tego
A wienc zanim ktoś napisze że bio jest sprawcą awari to niech kupi 2 auta i zalewa jeden bio drugi zwykłym i w tedy oceni a i to nie będzie miarodajne
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
ja jezdze na ruskiej po 4 zl bez zadnego szajsu co dodaja u nas zeby ludzi w chu... zrobic,czasem leje rodzimy z biedronki rzepak po 4,16 za litr a jak cos siedze to nastepny wlasciciel sie z nim buja,i tak sprzedaje ten smarowoz za 4 miechy,kupuje corolle d4d
- robercik
- Badacz tematu
To bardzo ładnie że się chwalisz jeszcze nie zkupionym autkiem a tego już spisujesz na straty obyś po kupnie toyoty jeszcze za nim nie za tęsknił. A wracając do tematu i tak zawsze będe uważał że czerwone jest o niebo lepsze od bio. 

-

dadi321vw - Badacz tematu
w zeszłym roku cały czasa do poźnej jesieni jeździłem na bio i oprócz frytek czy tam placków z rury nie zaszkodziło motorowi wieć przestańcie wymyślać w jaki sposób bio szkodzi tylko wpierw sprawdźcie w jakim stanie masie silniki przed zalaniem bio i potem po kilku miesięcznej jeździe bo tak jak ktoś tam napisał z tym czarnym kotem . kolo ma racje. teraz tylko czekam aż bedą cieplejsze noce i znów przechodze na bio. 60 gr. na litrze mniej a tankuje 2 razy w miesiącu do pełna
- darkker
- Badacz tematu