Interfejs potrzebna pomoc

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Interfejs potrzebna pomoc

Postprzez lukaszwidz3 » 20 sty 2013, o 17:46

Witam
mam problem z wyborem interfejsu do mojego mk3 1z.

Czy taka tanizna da radę na początek i czy bedzie on wspólpracował z innymi programami.
I właśnie jaki program wybrac do kabelka.
http://allegro.pl/interfejs-vag-kkl-obd2-audi-skoda-seat-vw-pl-cd-fv-i2931523960.html

Proszę o rady użytkowników :)
Avatar użytkownika
lukaszwidz3
Czytacz
 
Posty: 40
Dołączył(a): 20 paź 2010, o 14:28
Lokalizacja: kielce

Interfejs potrzebna pomoc

 

Postprzez hellaflush » 20 sty 2013, o 18:01

Będzie pasować :)
Avatar użytkownika
hellaflush
Gaduła
 
Posty: 802
Dołączył(a): 10 maja 2012, o 17:02
Lokalizacja: 71

Postprzez palio » 20 sty 2013, o 18:09

Pasować będzie.

Ja polecam ten sklep: www.viaken.pl

Ja mam ten kabelek
-> http://viaken.pl/pl/diagnoza-vag/vag-us ... zarny.html
i jak na razie mi w zupełności wystarcza do usuwania błędów i sprawdzania auta.
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3891
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez slawek5t » 20 sty 2013, o 19:26

Kolego zamiast niebieskiego weź czarnego, jest mocniejszy :D - naprawde.
Mój golfik
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez Balcer » 22 sty 2013, o 13:31

palio45 napisał(a):Pasować będzie.

Ja polecam ten sklep: www.viaken.pl

Ja mam ten kabelek
-> http://viaken.pl/pl/diagnoza-vag/vag-us ... zarny.html
i jak na razie mi w zupełności wystarcza do usuwania błędów i sprawdzania auta.


To jest wlasnie jedyny sluszny kabel na ktory nikt nie narzeka i nic sie z nim nie dzieje.
Tym bardziej ze jest to polska firma ktora ma ogromne doswiadczenie na rynku. Sam korzystam tylko i wylacznie z ich kabli ,adapterow i nie zamienie ich na zadne inne :D
[img width=406 height=90]http://polatanysklad.pl/logo/2.png[/img]
Balcer
Czytacz
 
Posty: 96
Dołączył(a): 2 gru 2012, o 14:37
Lokalizacja: włoclawek

Postprzez k-m-r1 » 23 sty 2013, o 16:07

Ja osobiscie nie polecam interfejsów robionych na FTDI są problemy z komunikacją czasem sie wiesza

przerabiałem chyba tego sprzedawce co Ty dałeś lub aukcja identycznie wyglądała
w sumie przy 3 sztuce zrezygnowałem oddałem i zwrot kasy

lepsze są PL2303 czy jakos tak ...
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
Avatar użytkownika
k-m-r1
Weteran
 
Posty: 2080
Dołączył(a): 24 sie 2008, o 18:48
Lokalizacja: OOL DW Praszka Wrocław

Postprzez gello1 » 23 sty 2013, o 16:44

Balcer napisał(a):
palio45 napisał(a):Pasować będzie.

Ja polecam ten sklep: www.viaken.pl

Ja mam ten kabelek
-> http://viaken.pl/pl/diagnoza-vag/vag-us ... zarny.html
i jak na razie mi w zupełności wystarcza do usuwania błędów i sprawdzania auta.


To jest wlasnie jedyny sluszny kabel na ktory nikt nie narzeka i nic sie z nim nie dzieje.
Tym bardziej ze jest to polska firma ktora ma ogromne doswiadczenie na rynku. Sam korzystam tylko i wylacznie z ich kabli ,adapterow i nie zamienie ich na zadne inne :D

Dokładnie jedyny słuszny kabelek.

Działa na nim:

Polski VAG 4.9
VAG-Com 409.1
VCDS LITE 1.1
VWTOOLS

Wsio działa na WinXP i na Win 7 x32 sprawdzałem na swoim przykładzie :lol:
Z tymi z allegro niebieskimi i czarnymi to jest loteria(jeden działa drugi nie)
Avatar użytkownika
gello1
Gaduła
 
Posty: 723
Dołączył(a): 31 sie 2009, o 15:51
Lokalizacja: LKS

Postprzez slawek5t » 23 sty 2013, o 18:13

gello1 napisał(a):Ja osobiscie nie polecam interfejsów robionych na FTDI są problemy z komunikacją czasem sie wiesza

Niebieski popsuł mi sie po 3 użyciach. Teraz mam czarnego i śmiga non stop bez żadnych błędów :D
Nie wiem moze dobrze trafiłem. Ale ponoć faktycznie te niebieskie są gorsze.
Mój golfik
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez k-m-r1 » 24 sty 2013, o 15:52

slawek5t, to teraz rozbierz te neibieskie i zerknij jakie tam scalaki są i czy jest max232 czy cos innego

popsuł sie a co konkretnie jakie objawy?
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
Avatar użytkownika
k-m-r1
Weteran
 
Posty: 2080
Dołączył(a): 24 sie 2008, o 18:48
Lokalizacja: OOL DW Praszka Wrocław

Postprzez slawek5t » 24 sty 2013, o 17:17

Może i podobne układy ale możliwe że w czarnych są troche lepszej jakości czesci.
Spalił mi sie w niebieskim tranzystorek.... Poprostu spalony i czarne wszystko wkoło i wypalone.
Raczej to nie przypadek że : na niebieski narzekają, potem ja kupiłem i odrazu sie spalił.
A czarny polecają , potem ja kupiłem, uzywam go ostatnio co 2 dni i śmiga jak złoto bez żadnych zawieszek. Wszystko za pierwszym razem mi wczytuje, poprostu lux. A droższy może o 15 zł :)
Nie bede wnikał co siedzi w czarnym, mam to gdzieś . Ważne że smiga i robi robote !
Te drogie napewno są jeszcze lepiej wykonane. Ale co kto kupi to już jego sprawa
Mój golfik
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez Cinek33 » 25 sty 2013, o 21:41

Ja zamówiłem właśnie niebieski :-P a przysłali mi czarny. Więc i Tobie kolego mogą też czarny przysłać :-D
Avatar użytkownika
Cinek33
Czytacz
 
Posty: 25
Dołączył(a): 28 lis 2012, o 10:42
Lokalizacja: Wojnarowa


- - -



Powrót do Silniki diesla

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 15 gości