Panowie i ewentualnie Panie. Proszę o pomoc lub jakieś sugestie.
Od kilku dni mój GOFR zachowuje się co najmniej trochę dziwnie ( Variant 1,9 TDI KM 1995 )
Uruchamiam auto i zasuwam... Jadę dobrą chwilę.... nic się nie dzieje. po jakimś czasie kiedy wskazówka temperatury silnika jest już tam gdzie powinna być albo tuż przed, z komory silnika zaczyna dochodzić metaliczny dźwięk. CO WAŻNE TYLKO NA PIERWSZYM BIEGU! W zależności od tego jak puszczam sprzęgło, czy wolniej czy szybciej czy gwałtowniej - hałas jest o różnej głośności, a czasami w ogóle go nie ma. Nic niby się nie dzieje więcej, ale nie mogę tego zdzierżyć.
Niech ktoś mądry mi powie co to może być? Niedługo jadę w większą trasę i nie mam za bardzo ochoty żeby mi się auto rozkraczyło gdzieś na obczyźnie. Pozdrawiam i czekam na wskazówki i opinie.
Popraw nazwę tematu. Proszę.
Edit: Dziękuję.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
HAŁAS NA PIERWSZYM BIEGU ...
Ostatnio edytowano 9 kwi 2013, o 20:18 przez tristanprzybyle, łącznie edytowano 2 razy
- tristanprzybyle
- Berbeć
na wolnych obrotach stojac w miejscu też sie pojawia ten hałas? sprawdz poduszki silnika skrzyni tak napoczatek ale wątpie
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.9 TDI 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Hałas pojawia się kiedy puszczam sprzęgło albo jadę na pół sprzęgle. Jak auto wejdzie na jedynce na wyższe obroty już tego nie słychać. Na luzie i na żadnym innym biegu nie ma takich objawów.
- tristanprzybyle
- Berbeć
mam to samo jezdze juz 2 lata mozesz olej w skrzyni zmienic jak nie wymieniales dla spokojnosci i przy okazji zerkniesz czy w starym nie ma opiłków za duzo 

Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
powiem ci wymienialem sprzegło i u siebie wykluczyłem łozysko oporowe bo było podejzenie ze ono takie cyrki robi ale to nic nie dało wydaje mi sie ze w skrzyni lub na samym wałku sprzegłowym jest luz i to powoduje grzechotanie takie po wcisnieciu sprzegła tez mam cisze ale olalem to i sie przyzwyczaiłem i nic sie nie dzieje jak mi padnie to bede sie martwił.
-

krzyś - Members
• Strona 1 z 1