przebieg 281 tys 1.9 tdi 90km olej 15W40elfa POMOCY PLIS DZIEKI ZA ODPOWIEDZIModerator: Moderator
• Strona 1 z 1
Gwizd przy przyspieszaniu
To sie zaczeło jakis miesiac temu gdy jechałem bez grajacego radia usłyszzałem lekkie wycie ale tearz jest coraz głosniejsze a zrobienie alternatora nic nie dało swis został szlak mni trafia jak cos skrzypnie w moim cacku a to dopiero teraz jest dlamnie ból serca.nie Bierze oleju fitr jest zwykly turbina jest sucha a mechaników papraków wielu którzy maja tysiace propozycji.prosze napiszccie jak z tym zdzialac aby było pieknie jak przedtem
przebieg 281 tys 1.9 tdi 90km olej 15W40elfa POMOCY PLIS DZIEKI ZA ODPOWIEDZI
przebieg 281 tys 1.9 tdi 90km olej 15W40elfa POMOCY PLIS DZIEKI ZA ODPOWIEDZI- Aliien
- Berbeć
witam,
ja mam tak samo gwiżdże mi i nawet nie wiem co myślałem że to turbina ale chyba nie jak będziesz coś wiedzieć to daj znać
dodam tylko że nie zawsze gwiżdże tak samo czasami głośniej a czasami ciszej
POMOCY
ja mam tak samo gwiżdże mi i nawet nie wiem co myślałem że to turbina ale chyba nie jak będziesz coś wiedzieć to daj znać
dodam tylko że nie zawsze gwiżdże tak samo czasami głośniej a czasami ciszej
POMOCY

GOLF III TD 

- janusz
- Berbeć
skuchol napisał(a):u mnie swist jest nie uciazliwy jedynie wyraznie ja slychac przy przyspieszaniu powyzej 120km/h
Przy przyspieszaniu to normalne że troszkę słychać ,wiesz gdyby silnik osiągał takie obroty też by świstał
Ale u kolegi to się wzmogło więc trzeba się liczyć ze turbinka na wykończeniu ale nie oznacza że jeszcze trochę posłuży zanim padnie.
Najlepiej pojechać podłączyć pod kompa jeśli jest taka możliwość i sprawdzić.
-

sierars1 - Czytacz
skuchol napisał(a):ja sam sie na kompa wybieram:) chce zobaczyc czy jest wszystko ok i spac spokojnie
Tylko pamiętajże to tylko urządzenie i może sięzepsuć w każdej chwili nawet po odłączeniu od kompa.
Ze swoją bejcą tak mniałem sprawdzili wszystko ok. na następny dzień pojechałem w góry bejca ciągła aż miło w 5osób górki dość ostre 160km/h bez żadnego wysiłku przyjechałem pod dom wstawiłem do garażu odczekałem 10min żeby wystudzić turbinę przed wyłączeniem silnika.
Następnego dnia odpalam ruszam a tu szok samochód nie ciągnie jakby mniał dziurę pojechałem znów na kompa okazało się że sprężarka padła chłopaki podkręcili mi na tyleżeby przynajmniej w przedziale 2500-3500obr/m wogóle chciał jechać i tak aż do wymiany.
Aha i jest takie fajne urządzonko do TDi żepo wyłączeniu silnika chodzi jeszcze przez 5min żeby turbina się schłodziła i się wyłącza jest możliwość regulacji czasu.
-

sierars1 - Czytacz
a moze to byc jakies łozsko które gwizda pod obciazeniem.Jak byłem na przegladzie to many wspominał o takim przypadku ale nie zapamietałem dokładnie oczym nawijał a moze to pompa wodna albo jej łożsko
bo jak Turbina to sie pochlastam . asz tak duzo sianka to niemam
bo jak Turbina to sie pochlastam . asz tak duzo sianka to niemam
- Aliien
- Berbeć
Pompa nie gwiźdze, łożysko znów wyje jak już, a co do turbiny to nie kupuj regenerowanej tylko używke tak mi poradzili fachmani z bmw ale nie z salonu.
Podobno regenerowane lubią się bardzo sypać a za używkę dasz taniej niż za regenerowaną.
Podobno regenerowane lubią się bardzo sypać a za używkę dasz taniej niż za regenerowaną.
-

sierars1 - Czytacz
u mnie tez były takie odgłosy i na zimnym jak odpaliłem na wolnych obrotach skrzypiało zgrzytało czasami (ale nie zawsze) trwało to jakis miesiac( około10 tys km) i dzisiaj rano mi turbo zdechło.Mam TDI 110 km i pol dnia jazdy po serwisach bez turbo to była tragedia...jakby połowe silnika ci ukradli...teraz regeneracja i jazda dalej
-

acid - Berbeć
• Strona 1 z 1