Gumowy łącznik odmy i pokrywy zaworów 1.9TD

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Gumowy łącznik odmy i pokrywy zaworów 1.9TD

Postprzez piotrekp021 » 21 lis 2013, o 17:34

Witam, w moim golfie3 1.9td łacznik odmy i pokrywy zaworów poluzował sie i pluje olejem. Wymienić go na nowy czy trzeba go przykleić czymś? Proszę o rade bo z silnika zrobił się murzyn:D
piotrekp021
Berbeć
 
Posty: 15
Dołączył(a): 19 lis 2013, o 22:39
Lokalizacja: Łódzkie PTB

Gumowy łącznik odmy i pokrywy zaworów 1.9TD

 

Postprzez mkkay » 21 lis 2013, o 18:13

daj zdjęcie , będzie wtedy wiadomo dokładnie,
powinna wystarczyć opaska zaciskowa, a może źle założony?
moja biała strzała- moj-golf/biala-strzala-variant-1-9td-t50990.html


Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Avatar użytkownika
mkkay
Members
 
Posty: 684
Dołączył(a): 16 paź 2012, o 21:31
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Postprzez piotrekp021 » 21 lis 2013, o 18:31

Gumowy łącznik odmy z głowicą wyskoczył i wygląda to tak: Obrazek Odme do gumowego łącznika przykręca się opaską ale nw w jaki sposób łącznik ma byc przymocowany do pokrywy zaworów żeby nie był luźny.
piotrekp021
Berbeć
 
Posty: 15
Dołączył(a): 19 lis 2013, o 22:39
Lokalizacja: Łódzkie PTB

Postprzez KrOlikkk » 21 lis 2013, o 18:35

wedlug mnie to nowy kup lub na szrocie poszukaj
Avatar użytkownika
KrOlikkk
Badacz tematu
 
Posty: 230
Dołączył(a): 20 maja 2013, o 11:19
Lokalizacja: Felinów

Postprzez piotrekp021 » 21 lis 2013, o 18:39

Czyli wg Was powinien wejść z trudem na sucho i nie mieć luzów?
piotrekp021
Berbeć
 
Posty: 15
Dołączył(a): 19 lis 2013, o 22:39
Lokalizacja: Łódzkie PTB

Postprzez KrOlikkk » 21 lis 2013, o 19:07

ja jak wyjmowalem nie wchodzil tak ciezko przy pomocy srubokreta wszedl bez problemu
Avatar użytkownika
KrOlikkk
Badacz tematu
 
Posty: 230
Dołączył(a): 20 maja 2013, o 11:19
Lokalizacja: Felinów

Postprzez piotrekp021 » 21 lis 2013, o 19:14

A może z innego powodu robi się zbyt wysokie ciśnienie pod tą pokrywą i dlatego tak perfidnie pluje? Autko kupiłem pare dni temu więc nw co sie z nim działo wcześniej, lecz od razu po zakupie wszystko było czyste, później dopiero jak nabiłem jakies 20km to okazało sie ze wszystko jest upierdzielone w oleju ;(
Ostatnio edytowano 21 lis 2013, o 22:52 przez piotrekp021, łącznie edytowano 1 raz
piotrekp021
Berbeć
 
Posty: 15
Dołączył(a): 19 lis 2013, o 22:39
Lokalizacja: Łódzkie PTB

Postprzez mkkay » 21 lis 2013, o 20:34

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

na pokrywie zaworów jest taka blaszka (zaznaczone na zdjęciu)
a ten łącznik (guma) ma płaski otwór właśnie na tą blaszkę jeśli jest nie założona ta guma na tą blaszkę (uchwyt) to ciśnienie wyrwie gumę z pokrywy i będzie waliło olejem
moja biała strzała- moj-golf/biala-strzala-variant-1-9td-t50990.html


Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Avatar użytkownika
mkkay
Members
 
Posty: 684
Dołączył(a): 16 paź 2012, o 21:31
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Postprzez krzysiek w. » 21 lis 2013, o 20:46

Kupuj nowy - kosztuje kilka zlotych.
Nic już nie będzie takie same.
krzysiek w.
Czytacz
 
Posty: 66
Dołączył(a): 15 wrz 2013, o 14:59
Lokalizacja: Pisz/Białystok

Postprzez piotrekp021 » 21 lis 2013, o 22:04

Dzięki za radę, jutro zakupię nowy i postaram się wymienić. Dzięki za rade z tym uchwytem nie wpadł bym na to choć zastanawiałem się do czego on służy:) Jutro założę i zdam relacje.

[ Dodano: 2013-11-24, 13:34 ]
Kupiłem nowy i założyłem tak jak wyżej radziliście i nadal olej dookoła. Spróbuje to czymś przykleić:)
piotrekp021
Berbeć
 
Posty: 15
Dołączył(a): 19 lis 2013, o 22:39
Lokalizacja: Łódzkie PTB

Postprzez krzysiek w. » 27 lis 2013, o 16:39

piotrekp021 napisał(a):Kupiłem nowy i założyłem tak jak wyżej radziliście i nadal olej dookoła. Spróbuje to czymś przykleić:)

a kominek nowy dałeś? Kominek - uszczelka gumowa którą zakłada się na spod odmy i uszczelnia łączenie odmy z pokrywą.
http://www.motointegrator.pl/produkty/3 ... es-100-290
Nic już nie będzie takie same.
krzysiek w.
Czytacz
 
Posty: 66
Dołączył(a): 15 wrz 2013, o 14:59
Lokalizacja: Pisz/Białystok

Postprzez piotrekp021 » 29 lis 2013, o 07:49

No własnie ten kominek wymieniłem:D
piotrekp021
Berbeć
 
Posty: 15
Dołączył(a): 19 lis 2013, o 22:39
Lokalizacja: Łódzkie PTB

Następna strona

- - -



Powrót do Silniki diesla

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości