Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Gsnie podzcas jazdy.
Witam.Panowie problem polega na tym ,że przed zimą wymieniłem filtr paliwa i trzeci raz zdarzyło mi się ,że podczas jazdy samochód zgasł.Ale po zalaniu filtra ropą i odpowietrzeniu zapali i jakiś czas jeżdzi.Dodam że dzieje się to przy niskich temperaturach i na rozgrzanym silniku ,który przejechał na przykład 30 kilometrów przed ów zdarzeniem.Ma ktoś może jakiś pomysł.Dodam że paliwko jest jak najbardziej legalne.
- arek7812
- Czytacz
arek7812, przyczyn nagłego gaśnięcia może być sporo. Wiem bo sam jakiś czas temu zmagałem się z podobnym problemem.
http://www.golf3.pl/topics10/nagle-gasn ... ht=#124790
Z tego co napisałeś wnioskuje, że jedziesz 30km i samochód ani razu się nawet nie "zakrztusi" a potem niespodziewanie nagle gaśnie-takie obiawy raczej wykluczają zapowietrzony układ paliwowy albo felerną rope. Bardziej wygląda to na klękajacą kostkę stacyjki i to chyba najczęstrza usterka o takich objawach, ale tak jak mówię przyczyn może być wiele i o zupełnie innym podłożu.
Najlepiej to podjedź na diagnostykę komputerową (tylko do kogos kumatego kto się tym zajmuje, bo mnie np. nabili w butelkę jak szukałem usterki) i zobacz czy wywala Ci jakieś błędy.
http://www.golf3.pl/topics10/nagle-gasn ... ht=#124790
Z tego co napisałeś wnioskuje, że jedziesz 30km i samochód ani razu się nawet nie "zakrztusi" a potem niespodziewanie nagle gaśnie-takie obiawy raczej wykluczają zapowietrzony układ paliwowy albo felerną rope. Bardziej wygląda to na klękajacą kostkę stacyjki i to chyba najczęstrza usterka o takich objawach, ale tak jak mówię przyczyn może być wiele i o zupełnie innym podłożu.
Najlepiej to podjedź na diagnostykę komputerową (tylko do kogos kumatego kto się tym zajmuje, bo mnie np. nabili w butelkę jak szukałem usterki) i zobacz czy wywala Ci jakieś błędy.
[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
-

Repsol - Badacz tematu
Sprawdz ori alarm, czy przypadkiem nie zrobily sie zimne luty na przekazniku od alarmu. Za wlacznikiem swiatel masz czarna duza puszke. O ile masz ori alarm...
-

Karol B. - Members
Swego czasu idealny problem miałem w swoim golfie 1.Działo sie to tylko kiedy był mróz ,walczyłem z tym objawem prawie 2 zimy.Okazało się że po przejechaniu 30,40 km wytwarza się w zbiorniku podcisnienie i pompa paliwa nie może go zaciągnąć.Prymitywnym ale skutecznym sposobem było odkręcenie korka paliwa na chwilę.W tamtych latach nie było jeszcze TEGO SZANOWNEGO FORUM, A w Pile żaden mechanik nie wiedział gdzie fifik 1 ma odpowietrznik zbiornika poliwa ,albo podobną rzecz.Bo pewnie to zamarzało
MATA
- Mata
- Czytacz
• Strona 1 z 1