GOLF mk3 AFN brak mocy

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

GOLF mk3 AFN brak mocy

Postprzez Kreatorus2002 » 7 sty 2014, o 21:36

Witam!
Dzisiaj rano wyjechałem moim golfem i podczas wyprzedzana poczułem, że to nie to samo auto. Prawie całkowity brak mocy ledwo wyprzedziłem.. tak na każdym biegu, ryczy jak wściekły a nic nie jedzie.. po 8 godzinach autko wystygło i o dziwo szło normalnie jak zawsze. Doszedłem do 120 i nagle lipa, znowu to samo zerowa moc, podczas jazdy wyłączyłem silnik i włączyłem na nowo i znów szedł normalnie nawet jak przekraczałem 120 problem się już nie pojawiał, więc nie wiem co mu się stało, czy coś w komputerze bo turbina raczej jest w porządku. W aucie jest zamontowany chip nie wiem czy to może mieć coś wspólnego.. z góry dzięki za pomoc ;)
Kreatorus2002
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 17:37
Lokalizacja: Opole

GOLF mk3 AFN brak mocy

 

Postprzez palio » 7 sty 2014, o 21:48

Z Twojego opisu wynika, że auto wpada w tryb awaryjny.

Po pierwsze należy podpiąć auto pod vaga i sczytać zapisane błędy.
Następnie należy wykonać komplet logów statycznych, dynamicznych i BS.

Najważniejsze podaj wszystkie dane auta - głównie chodzi mi o oznaczenie silnika moc i czy auto ma mapy zmodyfikowane czy nie.
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3884
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez krzyś » 7 sty 2014, o 21:53

auto wpada w tryb awaryjny czyli turbina przeładowuje :mrgreen: trzeba by logi zrobić dynamiczne
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
Avatar użytkownika
krzyś
Members
 
Posty: 888
Dołączył(a): 13 mar 2013, o 18:58
Lokalizacja: Krosino
Rocznik: 1996
Silnik: 1.9 TDI 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Kreatorus2002 » 7 sty 2014, o 21:57

Tak myślałem żeby go sprawdzić na lapku. Z tym nie będzie problemu mam znajomego to mi to zrobi, dam znać jakie wyniki. Jeśli chodzi o oznaczenie silnika w tym momencie nie jestem Ci go w stanie podać, z rana odczytam i później napiszę. Tak w ogóle to autko mam nie cały miesiąc sprowadziłem z Niemiec, ale z rozmowy z chłopakiem, który nim jeździł wiem, że ma 130 kucy i nie ruszane mapy. Co do tych logów to gdzie mogę to wykonać zielony jestem w tych rzeczach, więc pytam ;) Też pod VAGiem czy hamownia ?
Kreatorus2002
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 17:37
Lokalizacja: Opole

Postprzez palio » 7 sty 2014, o 22:07

Logi spokojnie wykonasz vagiem. Napisz jakie auto 1z czy AFN
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3884
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Kreatorus2002 » 7 sty 2014, o 22:07

AFN jest w opisie.
Kreatorus2002
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 17:37
Lokalizacja: Opole

Postprzez palio » 7 sty 2014, o 22:10

Ok nie zauważyłem. Piszesz, że ma 130 Ps bez ruszania map. To co było przy nim robione na taka moc?
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3884
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez krzyś » 7 sty 2014, o 22:13

palio napisał(a):Ok nie zauważyłem. Piszesz, że ma 130 Ps bez ruszania map. To co było przy nim robione na taka moc?



opornik :mrgreen:
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
Avatar użytkownika
krzyś
Members
 
Posty: 888
Dołączył(a): 13 mar 2013, o 18:58
Lokalizacja: Krosino
Rocznik: 1996
Silnik: 1.9 TDI 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Kreatorus2002 » 7 sty 2014, o 22:16

Nie nie ;p O oporniku czytałem. Ma założonego chipa .
Kreatorus2002
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 17:37
Lokalizacja: Opole

Postprzez krzyś » 7 sty 2014, o 22:23

Kreatorus2002 napisał(a):Nie nie ;p O oporniku czytałem. Ma założonego chipa .


wrzuć logi zobaczymy co to za chip :roll:
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
Avatar użytkownika
krzyś
Members
 
Posty: 888
Dołączył(a): 13 mar 2013, o 18:58
Lokalizacja: Krosino
Rocznik: 1996
Silnik: 1.9 TDI 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez palio » 7 sty 2014, o 22:23

Kreatorus2002 napisał(a):Nie nie ;p O oporniku czytałem. Ma założonego chipa .


Chip Box ???

To to samo co oprnik.

Konic OT. Czekamy na logi i błędy zapisane w sterowniku.
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3884
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe


- - -



Powrót do Silniki diesla

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości