Golf III słabo pali

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Golf III słabo pali

Postprzez karolulewicz » 23 wrz 2012, o 23:51

Witam mam pytanie od kupna auta cięzko pali jak ciepłe SILNIK 1.9D .Wymieniłem wtryski pompę wtryskową i nic nie dało to .Jak zimne pali od razu .Już mnie to denerwowało to zakupiłem kolejny silnik tez z pompą lucas i nadal to samo dodam że zdemontowałem imobilajzer na pompie.Z mojego silnika została tylko skrzynia z rozrusznikiem .Auto jak zapali to jest dym przez chwile.Może być np to powodem ze nie mam katalizatora gdyż widze ze jest jakaś rurka wspawana zamiast kata .Dodam ze na elektrozaworze jest napięcie od razu po przekręceniu stacyjki .Albo to że mam pompę lucas to muszę może mieć jakieś inne przekaźniki itd . Dzięki za pomoc . U poprzedniego właściela jak kupowałem silnik nie było tego problemu .
karolulewicz
Czytacz
 
Posty: 101
Dołączył(a): 13 lut 2012, o 23:22
Lokalizacja: Szczecinek

Golf III słabo pali

 

Postprzez pietrasiak2 » 24 wrz 2012, o 08:13

Sprawdzałeś smok w zbiorniku, może robi podciśnienie się w zbiorniku podczas pracy silnika i po ponownym odpaleniu pompa ma ciężko pociągnąć, a jak postoi to spadnie i problem znika , miałem tak w fordzie. :-) Dodam wyczyściłem go założyłem zawór jednokierunkowy i pompkę ręczną na wszelki wypadek i problem ustał jak ręką odjął :-)
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

Postprzez karolulewicz » 24 wrz 2012, o 17:46

Sprawdziłem ten twój sposób tak że z pompy wtryskowej węże dałem do banki z paliwem na grawitacje i to też nic nie dało ..No alę dzięki za poradę
karolulewicz
Czytacz
 
Posty: 101
Dołączył(a): 13 lut 2012, o 23:22
Lokalizacja: Szczecinek

Postprzez pietrasiak2 » 24 wrz 2012, o 19:56

A przy pompie samej węże masz szczelne i podkładki doszczelniające baryłki?Spróbuj z tym zaworem jednokierunkowym na wąż 8 zapłaciłem coś ok17 zeta :-)
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

Postprzez karolulewicz » 24 wrz 2012, o 21:52

Węże szczelne bo są suche o jakie podkładki Ci chodzi .
karolulewicz
Czytacz
 
Posty: 101
Dołączył(a): 13 lut 2012, o 23:22
Lokalizacja: Szczecinek

Postprzez pietrasiak2 » 26 wrz 2012, o 06:55

Na końcówkach węży połączenie baryłkowe i masz śrubę
http://www.google.pl/imgres?q=zasilanie ... s:100,i:52
oraz podkładki uszczelniające , potrafią one puszczać
http://www.google.pl/imgres?q=zasilanie ... s:100,i:52
i albo je się jeszcze raz hartuje , albo wymienia jak mają wgnioty :-)
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

Postprzez karolulewicz » 26 wrz 2012, o 23:47

Ale ja mam pompe dobra wtryskową bo kupilem silnik od znajomego i u nie go palił dobrze .Może przyczyna jest że na 2 pompach miałem zdemontowany imobilajzer .Dodam że jak podgrzeje świece żarowe auto pali dobrze .
karolulewicz
Czytacz
 
Posty: 101
Dołączył(a): 13 lut 2012, o 23:22
Lokalizacja: Szczecinek

Postprzez pietrasiak2 » 27 wrz 2012, o 06:27

karolulewicz napisał(a):Dodam że jak podgrzeje świece żarowe auto pali dobrze .

Rozpisywał się nie będę tutaj masz podobny temat przeanalizuj go
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2 ... ml#3756204
może pomoże :-) :-) :-)
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków


- - -



Powrót do Silniki diesla

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 5 gości